L’Ajuntament de Barcelona se suma a l’Hora del Planeta

untitled

Dissabte 29 de març, de 20.30 a 21.30 hores, s’apagaran els llums d’edificis singulars de la ciutat, així com d’algunes fonts ornamentals com a acció per conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic al nostre entorn i al medi ambient.

L’Ajuntament de Barcelona s’adhereix dissabte 29 de març a l’Hora del Planeta, una crida mundial impulsada per l’organització WWF que convida a ciutats, organitzacions i ciutadania en general apagar els llums entre les 20.30 i les 21.30 h per conscienciar de l’estalvi energètic en la lluita contra el canvi climàtic.

L’Ajuntament té previst unir-se a aquesta crida internacional i apagar els llums d’edificis, equipaments i instal·lacions municipals singulars de la ciutat, al temps que convida als barcelonins i barcelonines a sumar-se a aquesta acció d’estalvi energètica, tot recordant la coresponsabilitat de tothom en la lluita contra el canvi climàtic i l’adopció de mesures per a l’eficiència energètica.

Pel què fa a les instal·lacions d’aigua de la ciutat, de 20:30 a 21 hores s’apagaran els llums de les fonts ornamentals de plaça de Catalunya, la font ubicada a la cruïlla de Gran Via amb passeig de Gràcia, la de Rambla de Catalunya amb Gran Via, i la font ornamental dels Jardinets de Gracia. Respecte a la Font Màgica, l’espectacle finalitzarà a les 21h enlloc de les 21.30h, és a dir, 30 minuts abans del seu horari habitual.

També s’hi sumaran prop d’una trentena d’edificis i monuments emblemàtics de la ciutat, com l’Arc del Triomf, la façana de l’Ajuntament, la basílica de Santa Maria del Mar, l’església de la Mercè, l’església del Pi, el monument a Colom, la muralla sots Tinent Navarro, la façana del Palau de la Virreina, la plaça Berenguer el Gran, el monument a Mossèn Cinto Verdaguer, la Sagrada Família, el Castell de Montjuïc, l’aureola del Palau Nacional, els pavellons Güell, el campanar Sant Vicenç, el Rellotge de la Pl. Rius i Taulet, el monument Anselm Claver (Pg. Sant Joan), l’escultura de David i Goliat, el Park Güell (Turó de les tres creus), la Torre de la Llum, la façana de l’edifici de Can Fabra, les Tres Columnes del Litoral, l’església d’Abraham, el Centre Moral i Cultural (C/Pujades), la façana de l’ateneu Formiga Martinenca (c/Mallorca), així com les façanes dels edificis d’algunes seus de Districte.

L’Hora del Planeta de WWF pretén implicar més de mil milions de persones i mobilitzar 7.000 ciutats del món per demostrar el suport global a l’acció contra el canvi climàtic apagant els llums dels seus principals edificis i monuments.