Teatro

Lehman Trilogy (del 28 de juny al 31 de juliol de 2016) La Villarroel

Lehman Trilogy

del 28 de juny al 31 de juliol de 2016

405x579_Trilogy

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Stefano Massini
Traducció: Carles Fernández Giua
Direcció: Roberto Romei

Repartiment:
Rubèn de Eguía – Robert
Òscar Muñoz – Emanuel
Santi Ricart – Henry
Jordi Rico – Mayer
Jacob Torres – Herbert
David Vert – Philip

Sinopsi

Un èxit internacional que retrata la història de Lehman Brothers, el banc d’inversió nord-americà que va desencadenar la crisi econòmica, ètica i social més greu dels últims 80 anys. 

Lehman Trilogy explica la història de la companyia Lehman Brothers, des de l’arribada el 1844 a la ciutat de Nova York de Henry Lehman, un jueu alemany que buscava fortuna, fins a la caiguda del que era un dels bancs d’inversió més grans del moment, el 2008.  L’espectacle traça la vida de tres generacions Lehman, recorrent la història del capitalisme modern des de l’intercanvi de béns fins al deliri contemporani, d’ordinadors que compren i venen en fraccions de segon, passant per la mediació comercial, la borsa o la globalització.

L’espectacle fa èmfasi en la deshumanització constant que afecta el món econòmic i polític en nom de l’augment del benefici. El segle XX ha estat una cursa sense sentit cap a no se sap on, cada vegada més ràpida, amb menys regles i més desconnectada del món real i les seves estructures i necessitats. Una cursa que va desembocar en una crisi financera mundial i ha provocat una recessió de la qual encara en patim els efectes.