Teatro

LUZ PROFUNDA. Un viaje con George Harrison DE L’11 AL 19 DE NOVEMBRE (2019)

DE L’11 AL 19 DE NOVEMBRE (2019) 

Horari: Dilluns i dimarts a les 20:30h.. (Companyia de Mallorca)
Preu: 18€. 

Anticipada 10€.

Comprant les entrades al nostre web http://teatregaudibarcelona.com/luz-profunda/ podràs triar seient i no pagaràs comissions de cap tipus! Espectacle en castellà.
Durada: 60 min. 

SALA PETITA

Direcció: Carlos Garrido
Text i cançons: Mariona Forteza

Companyia: Carlos Garrido Escènic. (Mallorca)

El 4 d’octubre de 1967, George Harrison i John Lennon van acudir a un programa televisiu. Els Beatles estaven immersos en l’època de la meditació transcendental. Entre el públic, un home discret i amb els cabells blancs va voler donar la seva opinió en el debat. Era el filòleg i pensador Joan Mascaró i Fornés, nascut a Mallorca però resident a Cambridge.

D’aquella breu trobada naixeria una relació epistolar entre Harrison i Mascaró que tindria unes conseqüències inesperades. Mascaró va contribuir al fet que el Beatle s’interessés per l’espiritualitat oriental. Fins i tot li va brindar una lletra per a una cançó: “The Inner Light”. La Llum Profunda.

Mariona Forteza, periodista i cantant, aprofita aquest moment per a muntar tot un reportatge musical en directe. La vida de dos homes preocupats per l’espiritualitat, però amb els seus propis problemes i contradiccions. L’esforç per transcendir de la condició humana.

“Llum Profunda” és un espectacle de petit format. Basat en la suavitat i la proximitat. En la música i la paraula per a presentar tant els retrats dels personatges, com reconstruir les seves històries, i aconseguir una versió del seu missatge.

Tant Harrison com Mascaró representen l’esforç d’Occident per assimilar part de la saviesa espiritual d’Orient. I en certa manera, aquella breu trobada canviaria part de la sensibilitat occidental en fer de la filosofia oriental un tema de moda en la dècada dels 60 i 70. Gràcies d’una banda a la labor divulgativa de Mascaró i el seu llibre “Llànties de foc” i també a les cançons de George Harrison.