PLÁCIDO DOMINGO TORNA AL LICEU AMB LA VERSIÓ CONCERT DE I DUE FOSCARI DE VERDI (estrena 30 d´abril)

PLÁCIDO DOMINGO TORNA AL LICEU AMB LA VERSIÓ CONCERT DE I DUE FOSCARI DE VERDI

untitled

 

 

 

 

 

 

 

Dues úniques funcions sota la direcció musical de Massimo Zanetti que debuta a la casa

I due Foscari, una de les òperes de Verdi del període anni di galera, arriba al Liceu en versió concert de la mà de Plácido Domingo, que per primera vegada interpretarà a Barcelona un rol baritonal. El tenor, que no trepitjava el Gran Teatre des de l’any 2011, torna per oferir la versió d’aquesta peça basada en l’obra homònima de Lord Byron, The two Foscari. Estrenada per primera vegada el 1844 al Teatro Argentina de Roma, s’ha pogut veure al Liceu 40 vegades: presentada per primera vegada el 1845, fou representada per darrer cop el novembre de 1977.

Domingo estarà acompanyant a l’escenari de Liudmyla Monastyrska, Aquiles Machado -en substitució de Ramón Vargas-, Raymond Aceto, Josep Fadó i Maria Miró. La direcció musical, al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Liceu i el seu Cor, anirà a càrrec de l’italià Massimo Zanetti que debuta al Liceu. I due Foscari en versió concert, que només es veurà a Barcelona en dues úniques funcions, relata els últims dies del Dux de Venècia que ha de decidir entre l’obligació com a governant o l’amor pel seu fill condemnat a mort.

Plácido Domingo, referent internacional en el món de la lírica, ha debutat als teatres més prestigiosos a nivell mundial. El seu amplíssim repertori abasta més de cent quaranta rols i en els seus darrers anys també ha iniciat carrera com a director d’orquestra i com gestor cultural ocupant diversos càrrecs a les òperes de Washington i Los Angeles. Va debutar al Liceu la temporada 1965/66, on ha cantat gairebé una trentena de títols dels quals destaquen Manon Lescaut, Tosca, Otello, Carmen, Aida, La Bohème, etc. Les seves darreres intervencions han estat amb Parsifal (2004/05), Die Walküre (2007/08) i Tamerlano (2010/11).

I Due Foscari en versió concert
Estrena Dijous 30 d’abril a les 20h