‘[REC4] APOCALIPSIS’ inaugurarà Sitges 2014, el proper 3 d’octubre

dddddddddddddddddddddddd

Sitges 2014 ja té definides les seves línies estratègiques i avançat el disseny de la seva programació, que inclourà l’esperada [REC]4 Apocalipsis, de Jaume Balagueró, i altres títols que sintonitzen amb la radicalitat artística que distingeix el Festival, com La distancia, de Sergio Caballero, i la coreana Han Gong-ju, de Lee Sujin.

L’organització i el comitè de programació avancen en el disseny de Sitges 2014, que enguany suma una nova secció al seu arbre estructural: Blood Window, en aliança amb el segell de cinema fantàstic creat pel mercat Ventana Sur.

Aquesta nova secció transversal permet estructurar el Festival en la seva 47a edició de la següent manera:
•Secció Oficial Fantàstic Sitges 47
•Secció Oficial (fora de competició)
•Secció Fantàstic Panorama
•Focus Àsia
•Blood Window
•Anima’t
•Noves Visions
•Brigadoon
•Seven Chances
•Sitges Clàssics
•Sitges Family
•Phonetastic
•Serial Sitges
•Sitges Focus

Inauguració amb ‘[REC]4 Apocalipsis’

Sitges 2014 s’inaugurarà el 3 d’octubre amb l’esperada [REC]4 Apocalipsis, dirigida per Jaume Balagueró i que torna a estar protagonitzada per Manuela Velasco en el paper de la reportera Ángela Vidal. La pel·lícula està actualment en fase de postproducció i va ser rodada a Barcelona, Terrassa, Gijón i Canàries en set intenses i dures setmanes de treball, que van incloure escenes a alta mar. El film dirigit per Balagueró, –i produït per Julio Fernández per a Filmax, amb la participació de TVE, Canal + i la col·laboració de TV3–, obrirà un Festival que espera ansiosament la darrera seqüència de la saga. El tràiler de [REC]4 Apocalipsis arriba demà, divendres 25 d’abril, als cinemes de l’Estat, mentre que l’estrena de la pel·lícula serà el 31 d’octubre.

[REC]4 Apocalipsis arrenca en el moment que Ángela Vidal, l’única supervivent de la terrible infecció és evacuada de l’edifici. Quan finalment la situació sembla sota control, el caos torna a imperar i la llavor del mal adopta noves i terribles formes. A [REC]4 Apocalipsis es coneix finalment què passa amb la seva protagonista.

Però Sitges també tindrà una altra esperada producció catalana en la Secció Oficial, que enllaça de ple amb la seva línia artística: La distancia, el segon llargmetratge de Sergio Caballero, produït per Advanced Music, Sònar Festival i Arcadia Motion Pictures. La distancia és la història d’un robatori, que barreja suspens i ciència ficció i utilitza tocs d’humor surrealista, que la converteixen en una cinta intrigant i subversiva. El film aborda la història d’un introvertit camperol de Crimea que se’n va a treballar a les mines de carbó de Sibèria on esdevé el propietari d’una central tèrmica.

La secció Noves Visions, per al seva part, s’inaugurarà amb la coreana Han Gong-ju, de Lee Sujin, triomfadora als darrers festivals de Roterdam i Deuville. Han Gong-ju és un pel·lícula que conté elements transgressors d’intensitat inusitada i que està considerat com un dels millors drames coreans dels darrers deu anys.

El Festival amb els joves talents
El 2014 celebrem el 10è aniversari del Jurat Carnet Jove a Sitges. Un jurat homologat a la resta de jurats oficials del Festival i que al llarg d’aquesta dècada ha consolidat dos premis de gran relleu industrial i mediàtic: Premi millor pel·lícula secció Oficial Fantàstic Competició i Premi Millor Pel·lícula secció Midnight X-treme.

Enguany, el Jurat Carnet Jove –format per cinc nois i noies entre 18 i 30 anys i la convocatòria del qual s’obrirà en breu–tornarà a atorgar aquests dos guardons i se’n sumaran dos més: Premi millor pel·lícula Noves Visions Experimenta i Premi millor pel·lícula Noves Visions Emergents.

Per segon any consecutiu, Sitges acollirà l’ESCAC Week, un programa d’activitats i projeccions on participen centenars d’alumnes de l’escola dins el marc del Festival. Aquesta experiència com a acreditats de Sitges els permet viure des de dins aquesta cita artística i de la indústria, entendre la cinematografia internacional de gènere fantàstic i participar de la xarxa professional de casa nostra. Aquesta iniciativa se suma a l’aliança entre el Festival i Four Corners, una experiència acadèmica entre estudiants d’àmbit europeu que tornarà a comptar amb Sitges com un dels seus destins.

I un cop més, SGAE Nova Autoria recollirà de nou els curtmetratges d’alumnes d’escoles de cinema catalanes, a partir d’una preselecció realitzada per les escoles participants. Els curts de ficció, animació i documentals seleccionats, amb la col·laboració de la SGAE i el Festival, competeixen als premis: Millor guió, Millor direcció i Millor música.

Suport al Festival
El Festival agraeix el compromís dels patrocinadors que, un any més, ja han confirmat el seu suport: Gas Natural Fenosa (Patrocinador principal), Moritz i Torres (Patrocinadors), Meliá Sitges (Patrocinador i seu oficial), Deluxe (Col·laborador), El Periódico de Catalunya (Diari oficial), TV3 (Televisió Oficial), Autolica – Mercedes Benz (Vehicle oficial), Lufthansa (Línia aèria oficial) i Bacardí (Còctel oficial).

Sitges 2014 també serà possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Sitges, l’Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, així com la Diputació de Barcelona.