Sitges 2014 explora el territori dels somnis

phpThumb_generated_thumbnailjpg

L’ampli univers dels somnis protagonitzarà el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que celebrarà la seva 47a edició entre el 3 i el 12 d’octubre vinent amb una renovada aposta per la producció de gènere feta a Catalunya.

Sitges recupera enguany l’univers basat en els horitzons onírics com a font d’inspiració creativa. Davant la dissolució de les fronteres entre el món real i el virtual, el Festival explora les múltiples opcions que el cinema fantàstic ofereix en aquest camp. El leit motiv del Festival en aquesta edició són els somnis i la seva heterogènia traducció al camp audiovisual, que a Sitges es concretaran en una retrospectiva i en l’edició d’una publicació específica.

Així ho recull i ho expressa el cartell de Sitges 2014, realitzat, un cop més per l’agència CHINA sota la direcció creativa executiva de Rafa Antón i la direcció creativa de Miguel Ángel Duo. El cartell, amb l’emblemàtica imatge de l’església de Sitges (coneguda com La Punta) de fons, mostra un nen amb els ulls embenats, que sosté un manat de globus formats per ulls en moviment davant l’atenta mirada d’un gos.

Miguel Ángel Duo ha apuntat que el procés creatiu de la imatge de Sitges 2014 ha barrejat moments de complexitat i simplicitat alhora: “Segurament, aquest sigui l’any en què menys podem explicar el perquè del cartell, i l’any que més explicacions diferents li trobi la gent. I totes seran correctes. De fet, així funcionen també els somnis: un lloc en el que es troben amb naturalitat elements que d’entrada no haurien d’estar junts”. “Aquesta imatge” ha afegit, “ve d’un intent de pensar de manera menys racional, lliures de lògica. I després d’analitzar moltes propostes –totes vàlides, totes absurdes– per alguna raó vam sentir que el nen amb el manat de globus era la imatge que buscàvem. No sabríem explicar per què. I això, probablement, és el que més ens agradi del cartell”.

El brillant treball de CHINA per a Sitges 2014 arriba tot just després que la imatge i la campanya del 2013, realitzada per la mateixa agència, es veiés recompensada per partida doble: el cartell de Sitges va obtenir una medalla de plata concedida pel web Film Festivals Posters, que premia les imatges de certàmens d’arreu del món, mentre que la campanya Discover Satanism va assolir una distinció d’or al certamen anual del Club de Creativos, celebrat el passat març a Pamplona.