Sant Cugat acollirà el X Curs Internacional de directors d’Orquestra Antoni Ros Marbà el proper juliol (del 18 al 30 de juliol de 2016)

Sant Cugat acollirà el X Curs Internacional de directors d’Orquestra Antoni Ros Marbà el proper juliol

 

signaaa

 

 

 

 

 

 

 

La realització del curs és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Sant Cugat, l’ESMUC, el Conservatori del Liceu, la Fundació Pau Casals, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i la Fundació Victòria de los Ángeles. EL Palau de la Música Catalana va acollir la signatura del conveni entre totes les entitats

Sant Cugat acollirà, del 18 al 30 de juliol, la desena edició del Curs Internacional de Direcció d’Orquestra Antoni Ros Marbà. Serà possible gràcies a la col·laboració institucional entre l’Ajuntament de Sant Cugat, l’ESMUC, el Conservatori del Liceu, la Fundació Pau Casals, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i la Fundació Victòria de los Ángeles, que van signar un conveni de col·laboració el passat divendres al Palau de la Música Catalana.

El curs es durà a terme del 18 al 30 de juliol de 2016 a l’Escola i al Conservatori Municipals de Música Victoria dels Àngels de Sant Cugat. Durant la primera setmana els alumnes desenvoluparan una intensa activitat d’anàlisis de les obres del repertori proposat pel mestre Ros Marbà, tot realitzant l’anàlisi harmònic i estilístic, i també de pràctica gestual. La segona setmana tindran lloc les pràctiques amb orquestra, tenint com a orquestra pilot l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat i l’Orquestra de Cambra de Granollers. Les classes amb el mestre Antoni Ros Marbà comptaran també amb la col·laboració de l’assistent del curs, el professor Santiago Serrate, que s’encarrega de les tasques de suport del treball proposat als alumnes pel mestre Ros Marbà.

La realització del Curs serà possible gràcies al’acord a què han arribat els sis organismes signants del conveni, on es detalla l’aportació de cada un d’ells al projecte.

Ajuntament de Sant Cugat: suport institucional, suport tècnic i logístic i cessió de les instal·lacions i equipaments de l’Escola Municipal Victòria dels Àngels i Conservatori de Sant Cugat per al desenvolupament de les classes teòriques i pràctiques. A més, l’Ajuntament atorgarà d’una beca de quantia igual a l’import de la quota d’inscripció per a un/a alumne/a del Conservatori de Sant Cugat.

 

ESMUC: Marc acadèmic, crèdits universitaris , certificació acadèmica i aportació d’ una classe-conferència a càrrec d’un professor de l’ESMUC.

 

Fundació Pau Casals: Aportació del solista de violoncel, Pablo Pérez Martínez, i gestió econòmica del curs.

 

Conservatori del Liceu: Conferència del professor Víctor Estapé.

 

Fundació Victoria de los Ángeles: Aportació de cantants solistes  per a les sessions on s’interpretin  fragments d’òpera.

 

Orquestra Simfònica Sant Cugat: contractació dels músics de l’orquestra necessaris per configurar la plantilla bàsica durant les pràctiques orquestrals, instruments de percussió, col·laboració  amb la logística i regidoria d’orquestra.

 

L’objectiu del Curs és completar la formació de joves professionals i estudiants avançats, tot posant al seu abast l’oportunitat de poder efectuar pràctiques amb una orquestra professional i treballar amb un director de prestigi internacional com el mestre Antoni Ros Marbà.

 

Va dirigit a:

 

Alumnes actius: Podran inscriure’s com a alumnes actius els directors i estudiants de música avançats, els quals participaran en tot el treball del curs amb la possibilitat de realitzar pràctiques amb les orquestres oficials del curs.

 

Alumnes oients: Podrà inscriure’s com a públic oient qualsevol persona interessada en ampliar els seus coneixements musicals. La inscripció es podrà fer per tot el curs o per sessions diàries.

 

En finalitzar el curs: l’ESMUC lliurarà Certificat Acadèmic d’assistència al curs.