Shackleton presenta el seu nou directe en primícia mundial al DNIT de CaixaForum Barcelona (27 de novembre)

domestic-data-streamers-lifeline-6

 

 

 

 

 

 

Shackleton presenta el seu nou directe en primícia mundial al DNIT
de CaixaForum Barcelona

• Des d’octubre de 2012, l’Obra Social “la Caixa” organitza DNIT, un cicle pel qual han passat algunes de les propostes més rellevants de l’electrònica d’avantguarda. Han estat dues temporades en les quals CaixaForum Barcelona ha rebut artistes tan importants com Oneohtrix Point Never, Fuck Buttons, Gold Panda, Ben Frost, Holy Other o Atom ™, entre d’altres.

• El nou directe en primícia mundial de Shackleton serà un dels plats forts d’aquesta temporada.

• El cicle de conferències que se celebra paral·lelament als concerts, Divendres amb…, també convida el prestigiós estudi de disseny Domestic Data Streamers.

L’Obra Social «la Caixa» prepara una nove edició del programa DNIT, el cicle multidisciplinari destinat a potenciar la difusió de les darreres tendències artístiques i musicals del moment. Una acurada selecció d’artistes de música electrònica permetrà gaudir en aquests propers mesos d’alguns dels directes menys convencionals del gènere i dels noms amb més projecció del moment. El Hall de CaixaForum Barcelona rebrà a algunes de les figures més destacades de l’escena experimental com Shackleton, que ha triat CaixaForum Barcelona per presentar el seu nou directe en primícia mundial.

L’últim divendres de cada mes, CaixaForum Barcelona i el DNIT es convertiran en una cita ineludible per a tots aquells interessats en les tendències més trencadores del terreny musical. No obstant això, també seran un punt de trobada imprescindible per a aquells seguidors de l’últim en disseny, il·lustració, cinema… doncs alguns dels noms més rellevants d’aquestes disciplines es donaran cita al centre per protagonitzar el cicle Divendres amb… Aquesta iniciativa reuneix joves artistes i col·lectius perquè presentin els seus treballs i la seva trajectòria en un context original i trencador, deixant enrere la idea de conferència a l’ús. Entre les confirmacions dels propers mesos es troben noms tan rellevants de l’escena nacional com els dels estudis de disseny Lobulo Design i Domestic Data Streamers.

DIVENDRES 27 DE NOVEMBRE

Divendres amb…DOMESTIC DATA STREAMERS

 Divendres 27 de novembre, a les 20.00 h. Preu: 4 € (50% de descompte clients ”la Caixa”)

Les instal·lacions de dades en temps real de Domestic Data Streamers i les estratègies amb què creen mètodes d’interacció amb l’entorn i impliquen el públic han convertit aquest col·lectiu en una referència. El reconeixement els ha arribat des de casa nostra, amb el Premi Ciutat de Barcelona (2014), però també internacionalment: ja han exposat a centres i festivals d’arreu del món (San Francisco, Berlín, Doha i un llarg etcètera). Amb Domestic Data Streamers, les dades i la tecnologia deixen de ser complexes per ser, sobretot, poètiques.

Concert d’electrònica
SHACKLETON

shackleton-fabric-by-lars-borges-8121

 

 

 

 

 

 

 

 

Divendres 27 de novembre, a les 22.00 h, al Vestíbul. Preu: 6 € (50% de descompte clients ”la Caixa”)

Shackleton té un dels discursos més interessants i inigualables de l’escena electrònica actual. Les seves primeres produccions són de l’any 2004, quan va editar Stalker per al segell Mordant Music. L’any 2005 va fundar el mític segell Skulldisco amb el productor britànic Applebim. Durant tres anys, van publicar alguns dels treballs més interessants de tot el movimentdubstep.
El seu so es caracteritza per atmosferes tenebroses, percussions rítmiques tribals i una obsessió per la precisió sonora i l’atenció al detall que aviat el van col·locar al damunt de tot de l’escena juntament amb Burial o Kode 9.
La seva ment inquieta l’ha dut a evolucionar en el so i crear nous projectes, com ara el segell Woe to the Septic Heart, amb el qual ha estat publicant els seus treballs des de l’any 2010. En l’àmbit de les seves actuacions en directe, va presentar un nou xou a la passada edició del Festival Berlin Atonal, anomenatPowerplant.
A CaixaForum estrenarà, com a primícia mundial, el seu nou directe, en el qual l’acompanyarà un convidat molt especial. És un nou pas en l’evolució d’una de les carreres més sòlides i respectades de l’escena.