SIMON i Mario Ruiz, Premios Nacionales de Diseño 2016

 

SIMON i Mario Ruiz, Premios Nacionales de Diseño 2016

  • simon
  • Exposició ‘Interfaces: 100 anys de disseny a Simon’, inaugurada en el marc de la Barcelona Design Week 2016. Fins el 30 de juliol al Disseny Hub Barcelona.

El Ministeri d’Economia i Competitivitat, a través de la Secretaria d’Estat de R+D+i, ha concedit els Premios Nacionales de Diseño 2016 al dissenyador Mario Ruiz i l’empresa SIMON. Aquest guardó suposa un reconeixement per a empreses i professionals que han destacat per la seva trajectòria exemplar en l’àmbit del disseny, un sector fonamental per al desenvolupament econòmic i social com a creador de riquesa i motor d’innovació.

El jurat ha decidit premiar Mario Ruiz Rubio en la categoria de ‘Professionals‘ en considerar la seva trajectòria com a brillant i consolidada i haver aconseguit una identitat de reconegut prestigi en el sector del disseny. A més, ha valorat el seu estil atemporal i perdurable així com la seva projecció internacional i la seva capacitat de crear una marca consolidada fora d’Espanya.

En la categoria ‘Empreses’, el jurat ha atorgat el premi a l’empresa SIMON després de considerar la seva llarga trajectòria empresarial i àmplia projecció internacional, fent del disseny i la innovació una constant estratègica d’empresa. A més, el jurat ha destacat la capacitat de l’empresa per introduir el disseny en productes d’ús quotidià.

El jurat encarregat dels Premios Nacionales de Diseño 2016 ha estat presidit per la secretària general de Ciència, Tecnologia i Innovació, María Luisa Poncela; i ha estat compost per María Luisa Castaño, Jaime Moreno Medina, Pati Núñez Salmerón, Pau Borrás Pons, Ricardo Marzullo i Gemma Bernal Rossel.

La cerimònia de lliurament es durà a terme en els propers mesos.

Mario Ruiz
Nascut a Alacant el 1965, es va graduar en disseny industrial per l’Escola Universitària Elisava de Barcelona. La seva trajectòria professional va començar en l’àmbit del producte industrial. El 1995 crea l’estudi Costa Design, dedicat al disseny i desenvolupament de producte industrial i tecnologia. El 2004, posa en marxa Mario Ruiz Design per al desenvolupament de projectes de mobiliari, il·luminació, oficina i gràfica aplicada. Tots dos estudis es fusionen en 2008. Durant el seu acompliment professional ha treballat per a un centenar d’empreses de més de 10 països.

SIMON
Empresa catalana que va començar en un petit taller a la localitat de Olot el 1916 i encara segueix dirigida per la família Simón, després de quatre generacions. Actualment, és un grup industrial format per 25 empreses a tot el món, amb seu central a Barcelona i dedicades a la producció i comercialització de material elèctric de baixa tensió, electrònica, il·luminació interior basada en tecnologia led, domòtica i sistemes de distribució de dades , entre d’altres. Té una facturació d’uns 250 milions anuals i una plantilla de prop de 4.000 treballadors i col·laboradors arreu del món. 

Sobre els Premios Nacionales de Innovación y de Diseño
Els Premios Nacionales de Innovación y de Diseño són el més alt guardó que s’atorga a Espanya en l’àmbit del disseny i la innovació. En les seves anteriors edicions, aquests guardons han distingit a un gran nombre de persones, empreses i altres entitats, els assoliments de les quals han estat excel·lents, en termes de creativitat, tant per al foment de la innovació com per al disseny i, a través d’aquests, per al desenvolupament econòmic i social.

Els Premios Nacionales de Diseño van ser creats l’any 1987 pel Ministeri d’Indústria i BCD Barcelona Centre de Disseny, que els van organitzar conjuntament des d’aquesta data fins al 2010, amb l’objectiu de premiar tant a dissenyadors, pels seus mèrits i trajectòria, com a empreses per haver emprat el disseny d’una manera exemplar en les seves estratègies d’innovació. Actualment, aquests guardons els organitza el Ministeri d’Economia i Competitivitat, i compta amb la col·laboració de BCD.