VETLLADA LITERÀRIA, RAMON LLULL (7, 14 i 15 de març) Teatre Akadèmia, Activitat gratuïta

20160226091437844_540_252_1_0
VETLLADA LITERÀRIA

RAMON LLULL

7, 14 i 15 de març

 

Vetllada literària: Llull al Teatre Akadèmia amb Pere Arquillué, Miquel Gil i Kaissa Ould-Braham i direcció de Teresa Vilardell

El Teatre Akadèmia aposta per programar activitats culturals obertes al públic per complementar les seves temporades teatrals.

Les vetllades literàries al Teatre Akadèmia són una finestra on es convida a tots els que estimen la literatura a participar en una trobada oberta en forma de reflexió- festa.

Des de l’any 2013 el Teatre Akadèmia ha promogut amb èxit vetllades al voltant de Herta Müller, Arthur Rimbaud, Yukio Mishima, Zakaria Tàmer, August Strindberg o Haruki Murakami. Tots ells punts d’inflexió del seu moment. Artistes transgressors, provocatius, compromesos i investigadors en les arrels del llenguatge.

Aquestes vetllades tenen un format, dissenyat per Teresa Vilardell i Marc Villanueva, que evoca les trobades literàries que des de diverses maneres i èpoques, han conformat encontres vius i intensos al voltant de la literatura, la música, les begudes i les persones.

En aquestes trobades ens apropem a la literatura de diferents indrets mitjançant un conductor especialista en la cultura de cada País, de manera gens ‘aKadèmica’.

En què consisteixen les vetllades literàries de l’Akadèmia?

Les vetllades literàries són, doncs, un espai de diversitat i intercanvi on s’alternen la lectura, el comentari literari –crític, divulgatiu, al·lusiu, personal–, i la música, en una vertebració que, tot i que ha estat esbossada prèviament, pot modificar-se amb les accions i comentaris de tots plegats, públic inclòs. Es tracta d’una acció performàtica i no una “lectura”, o un recital, on la línia entre qui proposa la vetllada i qui hi assisteix es relativitza i a moments s’esvaneix. Un format on cadascú pren una cadira i seu on vol, on cadascú –si vol–, pot endinsar-se sensorialment en el món de l’escriptor. L’objectiu és compartir i generar espais on es faci possible l’intercanvi d’idees i vivències. Literatura vivencial.

Vetllada literària RAMON LLULL

Activitat gratuïta

7, 14 i 15 de març

Aquesta temporada us convidem a assistir, com en les ocasions anteriors de manera gratuïta, a la proposta Llull, mestre de la literatura catalana, universal.

Els tres amfitrions d’aquesta vetllada sobre Ramon Llull són Pere Arquillué, Miquel Gil i Kaissa Ould Braham. La vetllada defuig l’arqueologia i per això es proposa des de la lectura, el cant, la música, i el te compartit, propiciar analogies que vinculin l’experiència íntima, social i filosòfica contemporània amb el relat poètic, filosòfic i vivencial de Ramon Llull, viscut també des de l’altra riba de la Mediterrània, per l’algeriana Kaissa Ould Braham. Ramon LLull és el nom d’un escriptor, un filòsof, un activista molt present entre nosaltres però profundament desconegut. Amb Llull ens separen 700 anys i ens uneixen experiències de vida com l’amor, la por de l’Altre, l’experiència esqueixada del fracàs, el mestissatge cultural.