ELLA I ELS ARQUITECTES (del 6 al 31 de juliol del 2016) La Seca- Espai Brossa

3dcc106e-7310-47f8-91f4-bbf72707d8eeELLA I ELS ARQUITECTES

Dramatúrgia Gerard Vàzquez
Direcció Damià Barbany
Intèrprets Victor Alvaro, Damià Barbany, Frank Capdet, Savina Figueras i Gerard Ranchal
Veus en off Joan Anguera, Àngels Bassas, Roser Batalla, Xavier Capdet, Francesc Orella, Ferran Rañé, Boris Ruiz
Producció executiva Cristina Raventós
Coproducció Festival Grec 2015 i Bohèmia’s Produccions

 

Del 6 al 31 de juliol del 2016

Catalunya viu avui en una normalitat o en una anormalitat?

SINOPSI
Nosaltres dues manem! Fem acte de presència a l’escenari i belluguem tots els fils. Som dues senyores molt famoses: la divina Comèdia i la divina Tragèdia. Tan aviat lògiques com contradictòries. Cruels o divertides, intrigants o clarificadores segons ens vingui de gust…

A l’argument –d’entrada situat a la Barcelona assetjada de 1714- hi hem col·locat dos arquitectes especialitzats en fortificacions militars. Un és francès i l’altre català. Ambdós ostenten i alimenten un mateix ego superlatiu, però amb diferent grau de satisfacció…

També hi hem posat una actriu misteriosa que practica el sexe però menysprea l’amor… I el personatge d’un heroi dual, que tan aviat és català i austriacista o és espanyol i borbònic. En un i altre cas, es tracta d’un fanàtic disposat a donar la vida per la pàtria.

La Mort, serà físicament present a l’escenari per tal d’endur-se –sense cap distinció- catalans, espanyols, austriacistes, borbònics, militars, civils, homes, dones, vells, criatures, etc.

Tota guerra, sigui la que sigui, és enormement devastadora. I en el nostre fur intern, -sensible i femení- pensem que no hi ha cap causa, cap ideologia que pugui justificar el sacrifici de vides humanes i que el millor soldat és el desertor.

Tot pot semblar requerir un tractament “transcendental” , però nosaltres dues només juguem! De manera que ELLA I ELS ARQUITECTES és una lliure i juganera Ficció Històrica. Potser propera a l’anomenat cabaret literari, a un satíric i alegre “terrorisme de saló”. I quan arriba l’escena final, situada aquesta en el present més present, fem que un personatge es pregunti si Catalunya viu avui en una normalitat o en una anormalitat?

ELLA i ELS ARQUITECTES a la sala Leopoldo Fregoli de La Seca – Espai Brossa el dimecres 6 de juliol a les 20:00h., i estarà en cartell fins al 31 de juliol de 2016.