Jordi Casanovas presenta Port Arthur al Festival Grec, un muntatge basat en les transcripcions d’un interrogatori real (del 13 al 24 de juliol)

 

Jordi Casanovas presenta Port Arthur al Festival Grec, un muntatge basat en les transcripcions d’un interrogatori real

portarthurcreditfoto40davidruano_400_01

 

 

 

 

 

 

Foto: David Ruano

 El dramaturg i director català presenta un exercici de dramatúrgia que juga amb la realitat i la ficció

El docuthriller es podrà veure  al CCCB del 13 al 24 de juliol

Jordi Casanovas reestrena el muntatge Port Arthur en el marc del Grec 2016 Festival de Barcelona, basat en una interrogatori realitzat a Austràlia fa vint anys i que va ser filtrat a l’organització mediàtica Wikileaks. El docuthriller, que s’emmarca dins el gènere de teatre documental, va estrenar-se al mes de gener en el marc del festival BCNegra, i es podrà veure del 13 al 24 de juliol al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

L’obra reprodueix sobre l’escenari un interrogatori policial. S’ha comès un crim espantós i tres homes (un acusat i els seus interrogadors) hauran de lluitar per distingir la realitat de la ficció mentre busquen i s’enfronten a una veritat inquietant. L’acusat no recorda res del que va passar, mentre que cada un dels policies té una opinió diferent sobre aquesta aparent amnèsia. Dafnis Balduz és Martin, Manel Sans és l’Inspector Warren i Javier Beltran és l’inspector Paine. Els tres es posen a la pell dels personatges i expliquen una història basada en fets reals,  on totes les paraules que diuen van ser també dites a una sala d’interrogatoris de la presó Risdon de Tasmània, Austràlia.

Jordi Casanovas agafa com a punt de partida la transcripció dels fets que va filtrar-se a Internet i que avui en dia es pot trobar en diversos portals d’activisme mediàtic com Wikileaks. A Port Arthur,  coproducció de Velvet Events i el festival BCNegra amb la col·laboració de l’Atrium Viladecans, el dramaturg i director català construeix un muntatge únic on el públic es farà moltes preguntes i on ficció i realitat es confonen en un joc pertorbador.

Jordi Casanovas viu el seu any més prolífic a nivell internacional

Jordi Casanovas, un dels dramaturgs i directors actuals més representatius del nostre país, encara un dels anys més prolífics de la seva carrera, amb representacions de 7 dels seus treballs arreu del món, en ciutats com Washington DC, Nova York, Buenos Aires, Ciutat de Mèxic o Madrid. Entre elles, cal destacar la inauguració de la temporada del nou Teatre Pavón de Madrid, on Casanovas obrirà programació amb l’Idiota, text que també es representa aquest mes de juliol a Ciutat de Mèxic i, a principis de 2017, a Buenos Aires, sota la direcció de Daniel Veronese.

A més, Jordi Casanovas prepara, per la primavera de 2017, una nova obra centrada en la figura de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol, un drama èpic i polític que narrarà la vida i trajectòria del polític. Persones claus en la trajectòria del personatge, des de la seva dona, el soci de partit, la secretària o el secretari de presidència, teixeixen aquesta biografia teatral.