Sabies que a la Casa Batlló s’hi amaga la llegenda de Sant Jordi?

xllegenda-sant-jordi-casa-batllo_jpg_pagespeed_ic_VKn_TMcoygLa llegenda de Sant Jordi

Sabies que a la Casa Batlló s’hi amaga la llegenda de Sant Jordi?

Fa molt temps, un DRAC ferotge, capaç d’enverinar l’aire i matar amb el seu alè, tenia atemorits als habitants de la ciutat. Els ÓSSOS i les CALAVERES de nombroses víctimes s’anaven acumulant als balcons i columnes de la ciutat.

Els habitants, espantats i cansats dels seus estralls i malifetes, van decidir calmar-lo tot donant-li per menjar a una persona al dia, que seria escollida a través d’un sorteig. Però va arribar el dia en que li va tocar a LA PRINCESA. Quan la princesa abandonava el seu BALCÓ i es dirigia cap al drac, un cavaller, de nom SANT JORDI, amb una brillant armadura i un cavall blanc, va aparèixer de sobte per rescatar-la.

Sant Jordi va alçar l’ESPASA, que semblava una creu de quatre braços, i va travessar al drac, alliberant, per fi, a la princesa i als ciutadans.
De la sang del drac en va brollar un roser amb les roses més vermelles que s’han vist mai. Sant Jordi, triomfant, va arrancar-ne una i li va oferir a la princesa. D’aquí, les ROSES DE SANT JORDI.

Antoni Gaudí, va escenificar la llegenda en l’arquitectura de la Casa Batlló, per tal que amb el pas del anys aquesta fantàstica tradició es mantingués viva.