Guanyadors dels VII Premis Gaudí 2015

Rastres de sàndal, Premi Gaudí a la millor pel·lícula

g_gaudi_0246jpg-15447

 

 

 

 

 

 

 

 

•Rastres de sàndal s’ha endut el guardó a la millor pel·lícula i 10.000 KM a la millor pel·lícula en llengua no catalana
•Carlos Marques-Marcet ha recollit el Gaudí a millor director
•1.800 assistents han donat suport al cinema català en la setena gala dels VII Premis Gaudí, que ha estrenat seu al Sant Jordi Club, des d’on TV3 i la Xarxa de Televisions Locals han emès la gala i la pre-gala
•Natalia Tena i David Verdaguer han recollit el guardó a millor actriu i actor protagonistes de mans d’Eduard Fernández i Belén Fabra
•Avui dilluns el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, encapçala la recepció als guardonats al Palau de la Generalitat a les 13h
•Ventura Pons, que ha recollit el Gaudí d’Honor-Miquel Porter a tota la trajectòria, serà homenatjat a la Filmoteca dimarts 3 de febrer
•Rosa Novell ha estat present a la gala gràcies al curt dirigit per Lluís Miñarro que s’ha emès durant la cerimònia
•Els membres de la professió que han traspassat el 2014 han estat recordats amb una actuació d’Elena Gadel

10.000 KM s’ha alçat com la gran guanyadora de la nit dels VII Premis Gaudí, després de recollir els guardons a millor pel·lícula en llengua no catalana, millor director (Carlos Marques-Marcet), millor guió (Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet), millor protagonista femenina (Natalia Tena) i millor protagonista masculí (David Verdaguer). Rastres de sàndal, dirigida per Maria Ripoll, escrita per Anna Soler-Pont, ha estat la guanyadora del Gaudí a la millor pel·lícula.

La gala, presentada per Àngel Llàcer i emesa des del Sant Jordi Club per TV3 i la Xarxa de Televisions Locals, ha acabat amb la tradicional foto de família damunt de l’escenari amb tots els guanyadors dels VII Premis Gaudí, organitzats per l’Acadèmia del Cinema Català. Després de la cerimònia, els guanyadors i convidats s’han dirigit a la festa post-gala a la sala Luz de Gas. Avui a les 13h, els guardonats seran rebuts pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en una recepció al Palau de la Generalitat.

Ventura Pons ha recollit el Gaudí d’Honor-Miquel Porter a tota la trajectòria, i dimarts 3 de febrer serà homenatjat a la Filmoteca de Catalunya amb el passi de Morir (o no), presentada per ell mateix.

La nova seu de la gala, el Sant Jordi Club, ha acollit 1.800 convidats en una festa que ha combinat el bon humor i les sorpreses amb moments solemnes, com el record pels membres de la professió que ens han abandonat al llarg de l’any passat i que han estat recordats amb una actuació d’Elena Gadel.

L’Acadèmia del Cinema Català —tal i com es va fer al Festival de San Sebastián i a la gala dels Premis del Cinema Europeu celebrada a Riga— ha reservat una cadira buida a la platea del Sant Jordi Club per recordar que el cineasta ucraïnès Oleg Sentsov està detingut a la presó de Moscou des del 10 de maig de 2014 per haver donat suport a les manifestacions europeistes de la plaça Maidan de Kíev.

 

 

PALMARÈS

Guanyadors dels VII Premis Gaudí 2015

1. Millor pel·lícula

Rastres de sàndal, dirigida per Maria Ripoll, escrita per Anna Soler-Pont, i produïda per Pontas Films S.L., amb la participació de Televisió de Catalunya i TVE.7

2. Millor pel·lícula en llengua no catalana

10.000 KM, dirigida per Carlos Marques-Marcet, escrita per Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet, i produïda per Lastor Media, La Panda Productions, amb la participació de TVE, Televisió de Catalunya i Canal +.

3. Millor director

Carlos Marques-Marcet per 10.000 KM

4. Millor guió

Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet per 10.000 KM

5. Millor protagonista femenina

Natalia Tena per 10.000 KM

6. Millor protagonista masculí

David Verdaguer per 10.000 KM

7. Millor direcció de producció

Edmon Roch i Toni Novella per El Niño

8. Millor pel·lícula documental

Gabor, dirigida per Sebastián Alfie, escrita per Sebastián Alfie, Pedro Loeb i Albert Solé, i produïda per Minimal Films i Miralab.

9. Millor curtmetratge

El corredor, dirigit per José Luis Montesinos, escrit per Iakes Blesa i José Luis Montesinos, produït per Caduco Films i Bastian Films.

10. Millor pel·lícula d’animació

Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo, dirigida per Javier Fesser, escrita per Javier Fesser, Claro García i Cristóbal Ruiz, i produïda per Zeta Cinema, amb la participació de Televisió de Catalunya, TVE i Canal +.

11. Millor pel·lícula per a televisió

Descalç sobre la terra vermella, dirigida per Oriol Ferrer, escrita per Marcos Bernstein i Maria Jaén, i produïda per Minoria Absoluta, Televisió de Catalunya, TV Brasil i TVE.

12. Millor direcció artística

Sebastián Vogler per Stella Cadente

13. Millor actriu secundària

Bárbara Lennie per El Niño

14. Millor actor secundari

Eduard Fernández per El Niño

15. Millor muntatge

Mapa Pastor per El Niño

16. Millor música original

Roque Baños per El Niño

17. Millor fotografia

Carles Gusi per El Niño

18. Millor vestuari

Mercè Paloma per Stella Cadente

19. Millor so

Sergio Bürmann, Oriol Tarragó i Marc Orts per El Niño

20. Millors efectes especials/digitals

Àlex Villagrasa (Lamppost), David Ambit, Lucía Salanueva, Lluís Rivera i Josep Claret per [REC]4: Apocalipsis

21. Millor maquillatge i perruqueria

Alma Casal i Elena Pérez per [REC]4: Apocalipsis

22. Millor pel·lícula europea

La grande bellezza (La gran bellesa), dirigida per Paolo Sorrentino, escrita per Paolo Sorrentino i Umberto Contarello i produïda per Indigo Film, Medusa Film, Mediaset, Pathé, France 2 Cinéma, Babe Film i Canal +. Itàlia.

El recompte de vots de la segona volta de votacions dels VII Premis Gaudí ha estat certificat pel Sr. Juan Antonio Andújar Hurtado – Notari de Barcelona, a Barcelona, 29 de gener de 2015.