Arriba The Journey, el nou certamen fotogràfic de B the travel brand Xperience Convocatòria oberta fins al 30 de novembre

Arriba The Journey, el nou certamen fotogràfic de B the travel brand Xperience
La marca de viatges B the travel brand Xperience impulsa The Journey, el primer certamen fotogràfic dirigit a fotògrafs que hagin explorat el concepte de viatge o recorregut.

El fotògraf escollit tindrà el repte de dissenyar un projecte expositiu inspirador que es presentarà a diferents ciutats d’Espanya i Portugal.

El concurs premiarà al guanyador amb un màxim de 7.000 euros com a premi i producció d’obra. 

La convocatòria, que compta amb l’assessorament de la Fundación Foto Colectania -entitat referent de la fotografia-, finalitzarà el 30 de novembre.

El fotògraf David Jiménez i la comissària Carmen Dalmau són dos dels membres del jurat d’aquesta edició de The Journey.

Arriba la primera edició de The Journey, el certamen fotogràfic de la marca de viatges B the travel brand Xperience dirigit als fotògrafs que hagin explorat el concepte de viatge en el sentit més ampli de la paraula. El guanyador serà l’encarregat de dissenyar un projecte expositiu que es presentarà a diverses galeries de la marca de viatges a Espanya i Portugal.

L’objectiu és anar més enllà de l’estereotipada fotografia de viatge. The Journey busca camins imaginaris o reals, recorreguts per terra o per mar o viatges fotogràfics introspectius que obrin noves fronteres. El viatge pot ser un simple desplaçament, un breu passeig, una aventura inesperada, un exili voluntari, una expedició sense rumb o, fins i tot, una odissea interior. Els matisos del viatge poden ser infinits. El certamen convida als fotògrafs a crear una proposta d’instal·lació d’un treball propi que abordi aquest tema d’una forma creativa, interessant i original.

La convocatòria, que restarà oberta fins al 30 de novembre, està dirigida a tots aquells fotògrafs professionals o amateurs, emergents o consagrats que acceptin el repte d’adaptar les seves propostes a les galeries de B the travel brand Xperience. La proposta guanyadora s’exposarà a partir del març de 2020 a la galeria de B the travel brand Xperience Barcelona.

El projecte expositiu guanyador serà dotat amb un màxim de 7.000 €, dels quals 1.000 seran considerats en concepte de premi i un màxim de 6.000 es destinaran a les despeses de realització i producció del projecte adaptat a la sala barcelonina de la marca.

La iniciativa compta amb l’assessorament de la Fundación Foto Colectania, una entitat referent del món de la fotografia que des del 2002 aposta per difondre la fotografia i el col·leccionisme a través d’un extens programa d’exposicions, intineràncies i activitats.

Les candidatures seran revisades per un jurat format pel fotògraf David Jiménez, la comissària Carmen Dalmau, el director de Foto Colectania Pepe Font de Mora, la directora artística de la Fundación Foto Colectania Irene de Mendoza i el Director d’Experiències de B the travel brand Xperience Mariano Gijón.

FOTO COLECTANIA

Foto Colectania és una entitat sense ànim de lucre que s’ha convertit en un referent del col·leccionisme privat. Situada a Barcelona però amb una clara i sòlida projecció internacional, la seva tasca de difusió de la fotografia ha estat encomiable, fomentant la creació de projectes culturals i de sinergies i aliances amb altres entitats.

Des de la seva inauguració el 2002, Foto Colectania ha fet una clara aposta per difondre la fotografia i el seu col·leccionisme a través d’un extens programa d’exposicions, itineràncies i activitats. Després de més de 15 anys de treball, l’entitat s’ha consolidat com un punt d’encontre capaç de convocar un ampli ventall de públic.

B THE TRAVEL BRAND XPERIENCE

Des dels seus inicis, la marca de viatges B the travel brand Xperience s’ha caracteritzat pel seu compromís amb la cultura i, en particular, amb la fotografia. A través dels seus espais expositius on es promou la cultura del viatge, s’ha mostrat i difós el treball de desenes de fotògrafs. Amb el llançament del certamen The Journey,  donen un pas més i amplien els seus horitzons de la mà de l’assessorament de Fundació Foto Colectania.

THE JOURNEY

Primer certamen fotogràfic
B the travel brand Xperience

Convocatòria oberta fins al 30 de novembre

Més informació i bases del concurs:
www.xperiencethejourney.com