Dansa d’agost de Brian Friel (divendres 21 d´octubre) Teatre-Auditori Sant Cugat

Dansa d’agost

de Brian Friel

divendres 21 d’octubre . 21:00 h

archivo2-espectacles-797

 

 

 

 

 

 

L’obra més aclamada i demés èxit del gran escriptor irlandès, Brian Friel.”
L’obra descriu amb tendresa i nostàlgia, però també amb cruesa, la vida de cinc germanes solteres d’entre trenta i quaranta anys que viuen juntes al petit poble de Bally Beg, a la Irlanda rural de l’any 1936. Records, memòries d’un mes d’agost que va veure com el precari equilibri de la llar de les germanes Mundy s’esfondrava.
Dansa d’agost (Dancing at Lughnasa, 1990) és, sens dubte, la millor obra del dramaturg irlandès Brian Friel i la que ha tingut més èxit internacionalment. És una obra d’estructura i desenvolupament impecables, i que fa justícia a la idea que Friel és el Txèkhov irlandès. Amb Dansa d’agost Ferran Utzet tanca la trilogia irlandesa de La Perla 29, iniciada el 2011 amb La Presa i seguida, el 2014, de Traduccions/Translations. 

Ferran Utzet i les dones de Dansa d’agost, totes solteres, escriuen una partitura sentimental exquisida, no gens ploramiques, retrat viu d’una època i d’una situació endarrerides, al fons del qual se sent el rosec constant d’una insatisfacció sense remei… Tot canvi real sembla, però, impossible i la dansa improvisada de les cinc dones és una catarsi desesperada, convertida en una seqüència meravellosa. Inoblidable.
Joan-Anton Benach
La Vanguardia 

 

Direcció i traducció
Ferran Utzet
Intèrprets
Montse Vellvehí
Màrcia Cisteró
Marta Marco
Òscar Muñoz
Nora Navas
Clara de Ramon
Albert Triola
Ramon Vila

Escenografia
Sebastià Brosa
Elisenda Pérez Tapias
Producció
La Perla 29

 

Més informació http://www.tasantcugat.cat/programacio/index.php?id=797&categoria=1