El filósofo declara (del 23 d´octubre a l´11 de novembre) Teatre Romea

 

9bca4d65-2cbc-4092-b856-963e40ce1be4
 
 
 
 
 
El dia 23 d’octubre arriba al Teatre Romea El filósofo declara, un combat tragicòmic dirigit per Antonio Castro i protagonitzat per Mario GasRosa Renom, Ricardo Moya, Meritxell Calvo i Jordi Andújar. Escrita per Juan Villoro, un dels intel·lectuals més importants de Sud-amèrica, El filósofo declara retrata la intimitat dels intel·lectuals, que, darrere de les seves obres i pensaments públics, són éssers humans amb les mateixes misèries, mesquineses, petiteses i passions que qualsevol persona. L’espectacle inicia funcions el pròxim 23 d’octubre i estarà en cartell fins a l’11 de novembre.

Sinopsi
En aquesta obra es posa al descobert el duel entre dos filòsofs que han estat companys d’estudis, desafiaments i fatigues. Es tracta d’una trobada final, on la seva intensa amistat és també una forma d’enemistat. L’esposa del protagonista els coneix tots dos i pot influir en l’acarament final. La neboda apareix inesperadament i es converteix en un testimoni presencial dels fets. Un d’ells s’ha apartat de la realitat per filosofar, l’altre ha sacrificat la vida de la ment per lliurar-se a les banalitats del món. Malgrat això, estan més units del que sembla. És possible trencar el vincle que els determina? Fins a quin punt la intel·ligència pot dependre de l’afecte?

 
DADES PRÀCTIQUES
Autor: Juan Villoro
Direcció: Antonio Castro
Amb: Mario Gas, Rosa Renom, Ricardo Moya, Meritxell Calvo i Jordi Andújar
Producció: Teatre Romea, Secretaría de Cultura, Instituto Nacional de Bellas Artes (INBA) i Fondo Nacional para la Cultura y las Artes (FONCA).