Diumenge 13 de maig torna el Vermut Jazz! Concerts gratuïts a l’escenari exterior de L’Auditori

Diumenge torna el Vermut Jazz! Concerts gratuïts a l’escenari exterior de L’Auditori

Fins al 10 de juny tothom qui ho vulgui podrà gaudir de les millors propostes de jazz i flamencomentre pren el vermut

 

image002

 

 

 

 

Amb l’arribada del bon temps aquest diumenge torna a L’Auditori el característic escenari a l’aire lliure del Vermut Jazz que enguany se celebrarà fins al 10 de juny. La pluja va obligar a suspendre el concert inaugural de la setmana passada que havia de protagonitzar el quartet Quartiana. Si el temps ho permet, aquest diumenge recuperarem aquesta magnífica tradició de primavera amb els De Diego Brothers que celebren 25 anys dalt dels escenaris.

 

Un any més aquesta programació s’organitza juntament amb l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM). Al Vermut Jazz s’hi podran escoltar 5 propostes d’estils diferents dins de la sonoritat del jazz composant una fotografia de l’actual escena del jazz a Barcelona.

 

 

13 de maig- 12,45h DE DIEGO BROTHERS

 

Juan de Diego, trompeta

Victor de Diego, saxo

Abel Boquera, orgue

Carlos Falanga, bateria

 

DE DIEGO BROTHERS compleix 25 anys. Fa un quart de segle Joan, el petit dels germans-músics-bilbaïns aterrava a la ciutat comtal. Allà l’esperava el nagusi Bittor, que havia arribat 4 anys abans per establir-se a la moguda jazzera de la capital catalana actuant en els locals emergents de l’època al costat dels músics que després serien referent del jazz nacional (Jordi Bonell, Jordi Rossy, David Xirgu o Albert Bover).

L’any 93 formen DE DIEGO BROTHERS. La seva música es basa en composicions d’artistes com Lee Morgan, Horace Silver o Joe Henderson. Un aire blue note, amb tocs funk i boogaloo.

Després de dos discos i un munt de festivals, gires i clubs i després de dos anys en què Víctor i Juan han liderat els seus propis grups i han treballat en una infinitat de projectes, tornen a l’estudi. Presentaran un nou disc de composicions originals i com no, conservant l’essència de DE DIEGO BROTHERS: jazz directe, calent i fresc.

 

20 de maig -12,45 h IGNASI TERRAZA & HORACIO FUMERO & JORGE ROSSY

 

Ignasi Terraza, piano
Horacio Fumero, contrabaix
Jorge Rossy, bateria

 

Terraza és un dels músics de jazz més valorats actualment a Espanya i compta amb un creixent reconeixement internacional. Ha anat consolidant una personalitat inequívoca amb una manera d’interpretar el jazz. Un jazz mediterrani, extravertit, obert, còmplice, d’una bella sensibilitat. Ens recorda el swing d’Oscar Peterson, la sensibilitat de Bill Evans i la saviesa de Tete Montoliu. Els seus sis treballs publicats en trio en els últims 15 anys ens permeten descobrir un so molt personal abordant un variat repertori de diferents estils. El trio es completa amb el conegut contrabaixista Horacio Fumero i el brillant bateria Jorge Rossy.

 

27 de maig – 12,45 h SABINA WITT

 

Sabina Witt, veu, piano i composicions
Manel Fortià, contrabaix i percussió
Pau Domènech, clarinet i flauta travessera

 

Un repertori de música original inspirat en dones de la història que van des de Safo fins l’actualitat. Una mirada que busca el desmuntatge del prejudici i l’estereotip de la figura de la dona… Les crisàlides, amazones, recluses, reines, bruixes, escriptores, joglars, trobadores, místiques, prostitutes, entre moltes altres dames, santes i pecadores… Una aposta per donar la veu a aquelles que sovint han estat invisibilitats, silenciades i apartades. Un recorregut on el ritme i la paraula s’entrelliguen creant un paisatge sonor molt especial, ple de suggeriments.

El resultat és un joc sonor on apareixen característiques estilístiques molt diverses, on la complicitat d’aquests tres músics, fruit de la trajectòria compartint escenaris, els permet viatjar cap a destins inesperats.

 

3 de juny – 12,45 h GUILLEM ARNEDO BAND & CELESTE ALÍAS

 

Celeste Alías, veu
Guillem Arnedo, bateria
Santi de la Rubia, saxo tenor
Roger Mas, piano
Dee Jay Foster, contrabaix

 

Guillem Arnedo Band & Celeste Alías presenta el seu segon àlbum Let’s Sing Oscar Hammerstein II, sobre els musicals que O. Hammerstein II va escriure juntament amb R. Rodgers i J. Kern i editat novament per la discogràfica de l’Ignasi Terraza Swit Records.

Podrem escoltar peces seleccionades dels musicals Showboat, South Pacific, Oklahoma! i The King and I, així com temes del seu primer disc Let’s Sing Again (Swit Records).

L’energia del grup gira entorn del text i la melodia magistralment interpretada per la reconeguda cantant Celeste Alías, deixant els espais justos per la improvisació sempre entesa com a part orgànica del tema.

 

10 de juny – 12,45 h BIG BAND DE GRANOLLERS

 

Martí Ventura, director i pianista
Leo Torres, Josep Gomariz, Albert Cruz, Toni Cuesta, trompetes
Joan Mas, Francesc Vidal, Cesc Miralta, Marc Sort, Jaume Badrenas, saxos
Pere Enguix “Petete”, Daria Garcia, Vicent Pérez, David Parras, trombons
Aleix Forts, contrabaix
Joan sanmartí, guitarra
Lluís Ribalta, bateria 

 

La nova producció de la Big Band de Granollers ens presenta un concert amb arranjaments originals i específics pel projecte, basat en músiques de series de TV. Músiques que depenent de l’edat de l’oient ens transportaran a l0imaginari visual personal de cadascú, a moments i emocions passades davant el televisor. Han escrit per aquest projecte; Joan Monné, Sergi Vergés, Joan Díaz, Àlex Martínez i Martí Ventura. Les breus sintonies donen joc a la Big Band de Granollers per crear, improvisar i provocar en el públic un joc divertit tot recordant les millors sintonies de TV interpretades per una gran Big Band.