El CaixaForum mostra l’obra de Camille Pissarro (fins el 26 de gener 2014)

pissarro

Fins al mes de gener es presenta la primera exposició antològica del pintor impressionista a Barcelona

Seixanta-set olis, procedents de diversos museus i col·leccions privades, composen la primera exposició retrospectiva que es presenta a Espanya dedicada al pintor impressionista Camille Pissarro (1830-1903). La seva trajectòria artística, caracteritzada sobretot pels paisatges rurals, revela no tan sols un dels pintors fonamentals del moviment, sinó també un dels precursors de l’art modern.

El conjunt de l’exposició del CaixaForum es centra en el paisatge, tant rural com urbà, que predomina la seva pintura. Les obres es distribueixen en funció dels llocs en què Pissarro va viure i pintar. Escenes rurals, com les de la riba del Marne, Éragny-sur-Epte (a dues hores de París), o Pontoise, a la riba del riu Oise; i paisatges urbans, corresponents a les etapes en què l’artista va residir a ciutats europees, com ara Londres (quan el 1870 va esclatar la guerra francoprussiana), París o els ports de Dieppe i Le Havre, que als seus setanta anys va voler visitar, atret per l’efervescència dels ports.

L’art de Pissarro va rebre la influència de noms com Courbet o Corot en un primer moment, però aviat es va desmarcar del realisme acadèmic per experimentar amb les formes. L’artista, paradoxalment un dels menys coneguts del moviment, va participar en totes les exposicions que es van fer de l’impressionisme, entre el 1874 i 1886, i va estar en contacte amb Claude Monet i Paul Cézanne, a qui va influenciar significativament i el qual va definir la seva pintura com “humil i colossal”.

Data de finalització:

26/01/2014

CaixaForum Centre Social i Cultural

Direcció:

Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8

Preus

De dilluns a divendres de 10:00 h a 20:00 h
Entrada general de: 4 e per a no clients de La Caixa
(inclou totes les exposicions del centre)

Entrada gratuïta:
clients de La Caixa
(s’ha de presentar qualsevol targeta de La Caixa)
menors de 16 anys

Visites comentades: 3 e per persona
Descompte 50% en les visites:
clients de ‘La Caixa’

dissabtes i diumenges i festius de 10:00 h a 21:00 h

L´Obra Social «la Caixa» presenta la primera exposició antològica a Barcelona de Camille Pissarro (1830-1903).

Les seves escenes rurals, que van ser escola per a noms tan cèlebres com Gauguin, Cézanne o Van Gogh, són l´eix d´aquesta mostra, que es proposa restaurar la reputació
de Pissarro no tan sols com «el primer impressionista», sinó també com a mestre dels pioners de l´art modern. Va ser, a més, l´únic pintor que va participar en les vuit exposicions que es van organitzar, des del 1874 fins al 1886.

Es presenta un conjunt extraordinari de seixanta olis procedents de museus i col·leccions privades, que permeten reconstruir l´aventura d´aquest artista precursor.
El conjunt revela un artista d´una sensibilitat afinadíssima, amb una visió del món que busca integrar vida i paisatge en formes de bellesa perdurables.