El Parc de Cervantes acull del 8 al 10 de maig la 15a edició del Concurs de Roses Noves de Barcelona

ConcursRoses-2015_520x300_CAT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una nova edició del Concurs Internacional de Roses Noves se celebrarà del divendres 8 al diumenge 10 de maig al Roserar del Parc de Cervantes (Av. Diagonal, 706). És una cita que aplega anualment els professionals i aficionats al món de les roses, coincidint amb la primera floració de roses a Barcelona, i està adreçada a tota la ciutadania.

Les roses presentades al Concurs Internacional de Roses Noves han estat creades per experts obtentors a partir de creuaments entre rosers ja existents. Són varietats inèdites que no han estat comercialitzades encara. En la categoria oficial del certamen, un jurat internacional, format per professionals vinculats al món de la jardineria i dels rosers puntua l’interès de la flor, la novetat, la fragància i l’estètica del roser in situ en el moment de celebració del concurs. D’altra banda, una comissió, formada per tècnics i experts locals, realitza una de les valoracions oficials des de la tardor i fins al mes de maig, seguint minuciosament l’evolució de la planta enviada pels obtentors d’arreu del món. Aquesta comissió puntua el vigor, el desenvolupament, el fullatge, la fragància, la resistència a les plagues, la persistència o l’interès de la flor i la novetat, entre altres.

Per a aquesta edició 2015, el Concurs de Roses Noves de Barcelona presenta un programa d’activitats culturals i de lleure al Roserar de Cervantes adreçat a tota la ciutadania, com ara un concert de la Banda Municipal i demostracions d’art floral o de gastronomia. A més, es convidarà als visitants del roserar a formar part de la votació popular per escollir la Rosa Ciutadana 2015, ja en la seva 6a edició. El programa d’enguany també presenta les visites guiades pel Roserar, per conèixer-ne les varietats i espècies, o la Conferència “Roses i Perfums” del Mestre Perfumista Rosendo Mateu.

El Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona es va crear l’any 2001 per impulsar la divulgació i projecció del roserar, fidel a la tradició roserística de Barcelona que es remunta a les primeres dècades del segle passat. Un espai reservat d’aquests jardins reuneix els rosers guardonats en cada edició de concurs, que compta amb un gran reconeixement internacional. El Roserar del Parc Cervantes és avui un dels espais verds emblemàtics de la ciutat de Barcelona, tant per la seva popularitat i la singularitat de les espècies que acull, com per l’evident bellesa de l’entorn. És un espai privilegiat que permet posar en relleu el valor botànic, estètic i pedagògic de les roses.

 

Programa d’activitats al Roserar Cervantes

 

Divendres, 8 de maig
17 h – Obertura al públic del Roserar
18 h – Concert de la Banda Municipal
De 18 a 20 h – Obertura de la votació de la Rosa Ciutadana

 

Dissabte, 9 de maig
Visites guiades (aforament limitat)
De 10 a 20 h – Votacions Rosa Ciutadana a l’estand del Roserar Cervantes
De 10.30 a 11.30 h – Demostració d’Art Floral, pel Gremi de Floristes de Catalunya.
De 12.00 a 13.30 h – Demostració de gastronomia amb roses, per l’Escola Superior de Hostaleria de Barcelona.
De 17.30 a 19 h – Conferència Roses i Perfums a càrrec de Rosendo Mateu, Mestre Perfumista.

 

Diumenge, 10 de maig
Visites guiades (aforament limitat)
De 10 a 12 h – Votacions de la Rosa Ciutadana.
De 11.30 a 13 h – Demostració d’Art Floral, a càrrec de l’Escola d’Art Floral de Catalunya.
13h – Lectura del veredicte popular de la Rosa Ciutadana 2015.