Els usuaris del tramvia rebran més de 1.000 llibres gràcies a un acord entre Abacus cooperativa i TRAM

Els usuaris del tramvia rebran més de 1.000 llibres gràcies a un acord entre Abacus cooperativa i TRAM

 461772_43b1-11e8-9607-0050569a455d_tram-abacus-autors-1

 

Aquesta acció es durà a terme entre avui i dissabte a les línies de TRAMbaix i TRAMbesòs.

Com a colofó, durant la Diada de Sant Jordi hi haurà un comboi ambientat en una llibreria, que estarà aturat a Francesc Macià i acollirà diferents autors que signaran llibres.


 

 Abacus cooperativa regalarà entre el 19 i 21 d’abril més de 1.000 llibres i primers capítols als usuaris del TRAMbaix i TRAMbesòs. Els exemplars seran entregats de la mà dels personatges Sra. Trama i Sr. Abacusí, que tenen la missió de fer que la gent llegeixi més al transport públic. Aquests personatges pujaran al TRAM vinilat -com a #llibreriatramabacus- i interactuaran amb els passatgers i passatgeres alhora que regalaran llibres.

Aquesta acció pretén contribuir a enfortir l’experiència del consum cultural, educatiu i de lleure. Entre els exemplars que es posaran en circulació hi ha diferents autors i autores, novetats editorials i llibres de fons. La disponibilitat de títols que regala Abacus cooperativa ha estat possible gràcies a la col·laboració de les editorials RBA, Anagrama, Ara Llibres, Amsterdam, Penguin Random House, Grupo Planeta i Grup 62.

“Amb aquesta iniciativa Abacus vol contribuir al foment de l’hàbit de la lectura entre la ciutadania”, ha explicat Maravillas Rojo, presidenta d’Abacus cooperativa. Des de TRAM asseguren que “col·laboracions com aquesta, que ajuden a fomentar la lectura entre la ciutadania, són positives per a tothom, autors, llibreters i usuaris del transport públic que poden gaudir d’un bon llibre durant els seus desplaçaments. A més, a TRAM ens agrada anar de la mà de la cultura”, ha comentat Humberto López Vilalta, director general de TRAM.

Innovadora llibreria mòbil per celebrar Sant Jordi

En el marc de les activitats de Sant Jordi, Abacus cooperativa i TRAM presenten, el proper 23 d’abril, una llibreria mòbil instal·lada en un comboi del TRAMbaix. Aquest comboi singular ambientat en una llibreria s’estacionarà durant tot el dia a la parada del TRAM de Francesc Macià per oferir una experiència original entre autors i lectors, on podran intercanviar opinions asseguts en un sofà. Les persones que vulguin trobar-se amb els seus autors, podran comprar el llibre dins la #llibreriatramabacus. Tota una nova experiència literària a Barcelona per Sant Jordi.

Durant la Diada, hi haurà autors i autores que, dins el TRAM signaran llibres: Dulcinea, Sílvia Soler, Gaspar Hernández, Maria del Mar Bonet, Javier Marías, Elisenda Rovira i Juan Francisco Ferrándiz seran alguns dels autors i autores que passaran per aquesta llibreria instal·lada dins del TRAMbaix. Les signatures seran d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Aquesta acció literària al TRAM s’emmarca dins la campanya #somllibres. Amb el Manifest que Abacus ha fet públic per aquest Sant Jordi, la cooperativa comparteix el seu compromís amb la lectura per transformar realitats i mantenir-se com a llibreria de referència.


TRAM - Abacus - Autors Sant Jordi

 

Sobre Abacus cooperativa

Fundada l’any 1968, Abacus és una comunitat ciutadana de socis i sòcies de consum i de treball amb més de 900.0000 socis i sòcies de consum i 560 socis i sòcies de treball, sota el model cooperatiu. Amb la voluntat de transformar l’experiència i el consum cultural, educatiu i de lleure de manera col·laborativa, responsable i sostenible. Abacus aposta per dinamitzar el territori amb els seus 48 establiments a Catalunya, València i Balears. La cooperativa és un referent de confiança que busca l’equilibri entre l’impacte econòmic i el social de la seva activitat, apostant per la gestió amb equitat, participació i sostenibilitat.

Abacus és membre fundador del Grup CLADE, el primer grup empresarial cooperatiu català. Enguany la cooperativa celebra el seu 50è aniversari apostant per la cultura, l’educació i el lleure col·laboratius.

Sobre TRAM

TRAM és l’operador de les dues xarxes de tramvia -Trambaix i Trambesòs- que des de l’any 2004 dona servei a 9 municipis de la Regió Metropolitana de Barcelona: Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat.

Amb 6 línies i 56 parades, el darrer any, 28 milions de persones han utilitzat el TRAM, el transport públic més ben valorat pels usuaris, segons l’Enquesta de Mobilitat en dia Feiner (EMEF) que realitza anualment l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).