ESTÚPIDS / Ferran Rañé (del 30 de gener al 2 de març) La Seca/Espai Brossa

MUNTATGE-senseText-2W_256

ESTÚPIDS / Ferran Rañé

Una singular i imprevisible conferència itinerant que qualifica els estúpids com un grup més poderós que la Màfia. Espectacle inspirat en “Les Lleis fonamentals de l’estupidesa humana”, un intel·ligent i explosiu assaig de Carlo Maria Cipolla

Sala

Leopoldo Fregoli

Dates

Del 30 de gener al 2 de març de 2014

Sinopsi

Estúpids és l’espectacle, per a un sol actor, que hem construït a través d’improvisacions i que hem dotat de certes singularitats. Singular resultarà la manera d’adreçar-nos al públic, com també ho serà l’insòlit personatge que rep i condueix als espectadors al llarg de tota la peça.

Ens vam inspirar, com a punt de partida, en “Les lleis fonamentals de l’estupidesa humana”, que Carlo Maria Cipolla (1922-2000) va publicar al 1988. Es tracta d’un intel·ligent, divertit i explosiu assaig que qualifica els estúpids com un grup més poderós que grans organitzacions com la Màfia o el Complex Militar Industrial (MIC), un grup que, sense reglaments ni líders, aconsegueix efectes devastadors per a la nostra societat.

Al nostre espectacle, els espectadors són a punt d’assistir a una conferència itinerant sobre l’estupidesa que imparteix un prestigiós professor, apartat de la Universitat i de la classe intel·lectual. Però avui el Professor arriba tard. En Lluís Guiu, l’esborra-pissarres professional i home per a tot del Professor, s’oferirà a començar ell mateix la conferencia, que coneix de memòria.

L’espera s’allarga i en Lluís imitarà el Professor, per a tots nosaltres, alhora que va construint una particular gresca teatral. Ens conduirà al seu món privat i entranyable, al del seu admirat Professor i al de les seves tesis acadèmiques. Ens farà dubtar i somriure dels límits de l’amistat, de la realitat, de l’absurd i de la pròpia estupidesa.

El joc de donar vida a dos personatges i la teatralitat senzilla d’entrar i sortir d’ells, hauran d’ajudar a apropar-nos a un món tan insòlit com reconeixible.

FERRAN RAÑÉ i BLANCA BARDAGIL

Fitxa artística

Dramatúrgia Blanca Bardagil i Ferran Rañé
Intèrpret Ferran Rañé
Direcció Blanca Bardagil
Il·luminació Quico Viaplana
Muntatge musical José Antonio Gutiérrez
Gràfics i animacions Daniel Escalé
Construcció elements Jordi Dorado
Agraïments Blanca Apilánez
Tècnic de la companyia Quico Viaplana
Fotografies Ana Zaragoza
Vídeo promocional Pep Duran (Ocre v.s.)
Música vídeo promocional SAFAREIG
Espectacle creat a Factoria DiMô