Exposició ‘Memòria del fantàstic’ mostra materials originals i històrics del Festival de Sitges (del 5 al 24 de setembre)

 

2017_premsa_newsletter_02 (1)

 

 

 

L’exposició ‘Memòria del fantàstic’ mostra materials originals i històrics del Festival de Sitges

Es podrà visitar del 5 al 24 de setembre al Reial Cercle Artístic de Barcelona i després es traslladarà a Sitges

La 50a edició del Festival de Sitges s’apropa cada cop més. L’agenda d’activitats especials commemoratives del cinquantenari no s’atura i aquest proper dimarts, 5 de setembre, el Reial Cercle Artístic de Barcelona inaugura l’exposició Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. 1968-2017: Memòria del Fantàstic.

Diaris, programes de mà, cartells, llibres, catàlegs, quadres i documentació en general conformen i connecten la memòria històrica de 50 anys de Festival; una efemèride clau per recuperar un arxiu essencial amb l’objectiu de comprendre i visualitzar la seva història. La mostra, comissariada per Diego López, romandrà al Reial Cercle Artístic del 5 al 24 de setembre i es traslladarà a Sitges durant el mes d’octubre, on es podrà visitar al Centre Cultural Miramar entre els dies 5 i 22.

El proper dimarts, Àngel Sala, director del Festival, i Diego López, programador del Festival i responsable de la secció Brigadoon, presentaran l’exposició. A continuació, es projectaran els curtmetratges Waste, de Laura Sisteró i Alejo Levis; New Madrid, de Natalia Marín; The Inksect, de Pablo Calvillo; Añadir contacto, de David Oeo; Into the Mud, de Pablo Pastor, i Arcana, de Jerónimo Rocha. Tots ells van participar a l’edició passada del Festival.

Per la seva part, l’exposició El cinema és fantàstic, ubicada a la Filmoteca de Catalunya des del passat 22 de juny, finalitzarà el 17 de setembre i també es podrà veure al Centre Cultural Miramar de Sitges entre el 5 i el 22 d’octubre.