La Fura i la companyia nord-americana Gallim Dance obren el Grec 2014

logo

Amb un espectacle futurista que vol que ens mirem el present d’una manera nova i amb una proposta de dansa que ens adverteix dels perills de la “mentalitat de ramat”. Així comença el Grec 2014, que arrencarà amb La Fura dels Baus i l’espectacle “M.U.R.S.” al Castell de Montjuïc i amb la companyia Gallim Dance i “Wonderland”, al Teatre Grec. Estrelles de la música que van de Joe Satriani o Oscar D’León a Ólafur Arnalds, entre d’altres, participen també en l’edició d’enguany del Festival.

El tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i Ramon Simó, director del Grec Festival de Barcelona, han presentat el 25 d’abril, un primer avançament de la programació del festival.

El 30 de juny, La Fura dels Baus estrenarà al Castell de Montjuïc “M.U.R.S.” , que es podrà veure fins al 5 de juliol. L’han anomenat el primer smartshow de la història i és una ficció construïda conjuntament pels creadors de La Fura dels Baus, que tornen a treballar plegats després d’un llarg període.

Evocant una població assetjada, La Fura ens ofereix un plantejament futurista que busca, però, fer-nos pensar d’una manera nova en el present. Porteu el vostre mòbil intel•ligent perquè podreu fer servir una app per interactuar amb l’espectacle.

La inauguració del festival serà, però, l’1 de juliol, quan la companyia de Nova York Gallim Dance recrearà a “Wonderland” un paisatge ple de gorres de bany a l’estil Esther Williams i ambientat en els EUA de l’època atòmica. Tot, per advertir-nos contra el que pot passar quan s’imposa la uniformitat.

A més d’aquests espectacles, al Teatre Grec podrem veure propostes com “Bartomeu encadenat”, una obra de José Sanchis Sinisterra que obre un projecte del Grec en el que obres de nova creació prenen l’estructura d’un clàssic grec. A més, hi haurà l’espectacle de teatre musical “Nevares”, d’Ignasi Roda, interpretació en versió de concert d’una peça que es basa en un conte de Pere Calders.

“Sun”, la nova coreografia de l’estrella de la dansa contemporània britànica Hofesh Schechter, “El Romance de Curro el Palmo”, de Jaume Villanueva amb el bailaor Antonio Canales o una “Nit de tango amb Mora Godoy” són algunes de les propostes de dansa.

L’apartat musical incorpora nous escenaris al Grec Festival de Barcelona: la sala Jamboree i la sala BARTS. Per aquests dos escenaris, i pel Teatre Grec de Montjuïc, desfilaran un seguit d’artistes que van de Marina Rossell o Mayte Martín a Ludovico Einaudi, Joe Satriani, Oscar D’León, Bobby McFerrin, Anoushka Shankar, Els Amics de les Arts, els Eels, les sessions del cicle Off the Record o l’actuació conjunta de Chano Domínguez i el Niño Josele, entre d’altres.

Els espectadors més joves trobaran un any més en el cicle MiniGrec, que es presenta amb una festa al Teatre Grec el dia 27 de juny, una pila d’oportunitats per descobrir el món apassionant del teatre amb espectacles com “Tripula”, “L’ombra de Pinotxo” o “Patatu”, per esmentar-ne només alguns.

Però aquestes són només algunes de les moltes propostes del Festival per a les quals ja s’han posat a la venda les primeres entrades. Podeu trobar més informació i comprar entrades al web grec.bcn.cat. La resta de la programació del festival s’anunciarà cap a finals de maig.

Més info aquí http://grec.bcn.cat/grec-festival-de-barcelona