La rosa tatuada (Sala gran TNC) del 12 de desembre al 2 de febrer

LA_ROSA_TATUADA_Segura_Oro

La rosa tatuada

Tennessee Williams

Direcció: Carlota Subirós

Sala Gran

Del 12 de desembre de 2013 al 2 de febrer de 2014
En la comunitat siciliana d’una petita població nord-americana no gaire lluny de Nova Orleans, Serafina espera el seu marit, transportista. Ben aviat sabrem, però, que l’home ja no tornarà.

Aquesta mort violenta és el punt de partida de La rosa tatuada. A partir d’aleshores, Serafina es reclourà a casa seva, amb la intenció de guardar un dol rigorós per un amor que creu pur i irrepetible. Tot i així, les ombres de l’engany i la mentida s’aniran fent cada cop més grans, i finalment els intents d’aïllar-se del món, tancant la casa amb pany i forrellat, toparan amb un renaixement inesperat del seu propi desig, que conduirà Serafina a un violent xoc entre les rigideses del seu entorn i la seva nova i exuberant sensualitat.

Amb La rosa tatuada, Tennessee Williams s’endinsa de ple en les contradiccions d’una època que encara ressonen en algunes ferides de la nostra societat, retrata el que ell mateix consideraria «l’element dionisíac de la vida humana, el seu misteri, la seva bellesa, la seva transcendència».

ASSUNTA. Hi ha alguna cosa de salvatge a l’aire, no fa vent però tot es mou.

SERAFINA. Jo no veig res que es mogui i tu tampoc no ho veus.

ASSUNTA. No es mou res que es pugui veure, però tot s’està movent… I jo sento el soroll de les estrelles. El sents? Sents el soroll de les estrelles?

(Tennessee Williams, La rosa tatuada)

La rosa tatuada és la peça amb la qual he donat testimoni del meu amor pel món.

(Tennessee Williams, Memòries)

Amb
Pepo Blasco, Rosa Cadafalch, Màrcia Cisteró, Montse Esteve, Oriol Genís, Alícia González Laa, Antònia Jaume (Nies), David Marcé, Bruno Oro, Marta Ossó, Clara Segura i Teresa Urroz