Maria Molins estrena al festival GREC un cabaret femení i contemporani, CabaretAn (19 de juliol)

Maria Molins estrena al festival GREC un cabaret femení i contemporani, CabaretA

L’actriu s’incorpora al setembre al rodatge de la nova pel·lícula de Julio Medem, El árbol de la sangre

57746d4a-1364-4e80-abf0-4505a30b52dd
Maria Molins arrenca una intensa etapa de feina entre Barcelona i Madrid. A l’estrena d’un muntatge propi al festival GREC el 19 de juliol, CabaretA, s’afegeixen els rodatges amb dos grans directors,Julio Medem i Sílvia Munt, que han confiat en l’actriu catalana per als seus nous projectes. A les ordres de Munt acaba de finalitzar la minisèrie Vida privada, basada en la novel·la homònima de Josep Maria de Sagarra i en la qual ha coincidit amb Pablo Derqui, Francesc Garrido, Àgata Roca, Pep Cruz i Pedro Casablanc.

Després d’una pausa breu a l’agost, Molins s’incorporarà al setembre al rodatge de la nova pel·lícula del director basc, El árbol de la sangre. El repartiment d’aquesta obra coral combina alguns dels seus noms habituals, com Najwa Nimri o Marta Etura, amb altres que debuten amb l’autor de Vacas i La ardilla roja, com Daniel Grao, Úrsula Corberó, Álvaro Cervantes o Alberto Ammann.

Un cabaret femení

Del 19 al 30 de juliol Maria Molins s’instal·larà a la Sala Muntaner de Barcelona per interpretar una obra molt personal, que ella mateixa ha creat al costat Bárbara GranadosCabaretA. Una actriu i una pianista han escrit i composat a quatre mans una col·lecció de temes que van de l’estil picant del Paral·lel a la cançó de denuncia, construint un cabaret com els d’abans però d’ara i en clau de dona. Aquestes dues artistes són tan capaces de convertir un monòleg shakespearià en un blues com de posar un personatge de Mercè Rodoreda a cantar un cuplet en un bar del Raval. A totes dues els sobra el talent, d’aquí que l’actriu Maria Molins autora de gran part dels textos de l’espectacle, interpreti i canti els temes, en gran part composats per Barbara Granados, que fa anar diferents instruments durant la funció. Els esperits de Maria Aurèlia Capmany, Mary Santpere i Guillermina Motta, entre d’altres, sobrevolen un cabaret en femení que sí, fa riure, però també reflexionar sobre quina mena de vida portem tots plegats. Amb música en directe interpretada per músics de la talla de Dick Them i Miquel Malirach, CabaretA disposa del talent i la complicitat del director Joan Maria Segura Bernadas.
Maria Molins, amb 20 anys de trajectòria professional, és actriu habitual en muntatges del Teatre Lliure i el TNC, i alhora fa temporades en teatres de Madrid com el Centro Dramático Nacional o el Pavón. Ha treballat en sèries i minisèries de televisió, com Olor de colònia (Lluís M. Güell), 14 d’abril Macià contra Companys (Manuel Huerga), La Riera o La que se avecina. Al cinema, la seva gran passió, arribaria de la mà de Ventura Pons protagonitzant llargmetratges com A la deriva. Després vindrien El bosc (Oscar Aibar), per la qual obtindria el Gaudí a la millor actriu, Fill de Caín (Jesús Monllaó) o la coproducció internacional Seve (J.P. Davidson).