NO FEU BROMES AMB L’AMOR ( 05/02/2015 > 22/03/2015 ) Sala Petita TNC

Sala Petita. 05/02/2015 > 22/03/2015

NO FEU BROMES AMB L’AMOR
Alfred de Musset
Direcció: Natalia Menéndez

nofeubromes_cap_color

Edat recomanada
A partir de 14 anys

Al llarg dels segles, el teatre ha explorat la pulsió amorosa en els adolescents per entendre millor els conflictes derivats del xoc entre aquells impulsos íntims que qüestionaven les dinàmiques socials i aquelles estructures familiars que les organitzaven. No feu bromes amb l’amor és un text fonamental en la història del teatre occidental, una peça clau per entendre l’evolució dramatúrgica que traça una línia invisible des del Romeu i Julieta de Shakespeare o les comèdies de Marivaux, fins al Leonci i Lena de Büchner —inspirada directament en aquesta obra d’Alfred de Musset— o El despertar de la primavera de Wedekind.

El Baró vol casar el seu fill Perdican amb la seva neboda Camille, que acaba de passar uns anys de formació en un convent. Els dos cosins, que havien tingut una relació molt íntima quan eren infants, es retrobaran amb una aparent fredor que respondrà més aviat a les prevencions davant d’aquest casament de conveniències que no pas als veritables sentiments que encara mantenen l’un per l’altre, i que tanmateix s’esforçaran a ignorar per orgull, a pesar dels danys col·laterals que això pugui ocasionar.

Una magnífica oportunitat per recordar el llegat del malaguanyat Jaume Melendres, autor d’una traducció que conserva tota la vigència gràcies a la saviesa d’aquell home de teatre.

Fitxa artística

Amb:

Carmen Balagué

Júlia Barceló

Xavier Capdet

Amanda Delgado

Oriol Escursell

Carles Martinez

Anna Moliner

Albert Pérez

Ramon Pujol

Clara de Ramon

Ferran Rañé

Jordi Sanosa

Jordi Serra

Tomás Taboada

Direcció d’escena
Natalia Menendez

Traducció
Jaume Melendres

Escenografia
Quim Roy

Vestuari
Maria Araujo

Il·luminació
Juan Gomez Cornejo

So i Composició
Luis Miguel Cobo

Moviment
Jordi Cortés

Producció
Teatre Nacional de Catalunya

.

.

Facebook

Twitter

Tweets