STRANGE FRUIT / DE XAVI CASAN AMB DANI CAMPOS I VIRGÍNIA MARTÍNEZ (a partir del 13 de juny) El Maldà

STRANGE FRUIT / DE XAVI CASAN AMB DANI CAMPOS I VIRGÍNIA MARTÍNEZ

5b9b5754-7f21-4c6f-a5c0-03b637f0fc7f

 

 

Teatre musical. 
Català.

SINOPSI

Virginia Martínez, nominada als Premis Butaca per Germans de Sang Close To Liza,  ens proposa una reflexió individual, racial, política i de gènere a través de les cançons que durant dècades han interpretat les dones afroamericanes (un col.lectiu que sempre ha sabut descriure amb precisió l’essència de la seva ànima). A escena estarà acompanyada per la veu i el piano del Dani Campos que també signa la direcció musical de l’espectacle.

El repertori inclou molts estils: des de gospel, passant pel soul o el blues, fins al teatre musical i al pop-rock. Escoltarem composicions de George Gershwin, Duke Ellington, Jerome Kern, Nina Simone, Otis Reding o Xavier Montsalvatge. Cançons que han estat cantades i versionades per Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Ethel Waters, Shirley Verrett, Eartha Kitt, Lena Horne, Nina Simone, Aretha Franklin o Tina TurnerStrange Fruit inclou l’estrena en català de 14 d’aquestes cançons adaptades per Jordi Galceran, Anna Ullibarri, David Pintó i Roser Batalla.

L’estranya fruita, que dona nom a l’espectacle, és el títol d’una cançó popularitzada per Billie Holiday. El tema parteix d’un poema escrit l’any 1937 per Abel Meeropol per expressar el seu horror pels linxaments d’afroamericans dels als anys 30 al Sud dels Estats Units. El mateix autor és el compositor d’aquesta la música que al 1939 va ser enregistrada per primer cop per Billie Holiday.

FITXA ARTÍSTICAActriu: Virgínia Martínez
Arranjaments i direcció musical: Dani Campos
Dramatúrgia i direcció escènica: Xavi Casan
Piano i veus: Dani Campos i Gerard Alonso
Selecció musical: Virgínia Martínez, Dani Campos, Xavi Casan
Adaptació al català de les cançons: Jordi Galceran, Anna Ullibarri, David Pintó, Roser Batalla i Albert Mas-Griera
Vestuari: Maria Albadalejo
Il·luminació: Adrià Aubert, Xavi Casan
Fotografia: La Fotogràfica
Producció executiva: Marina Marcos (El Maldà)
Tècnic en funcions: Jorge Mur