Torna Canet Rock 014 ! Juliol 5 / Canet de Mar

inici

Les coses importants sempre sorgeixen al voltant d’una taula. I en el cas del Canet Rock també ha estat així. Un dia, sopant l’equip de SUNMUSIC amb en Josep Maria Mainat, va aparèixer en la conversa la idea que estaria bé que pogués existir «alguna cosa com Canet». En aquell moment, però, al Josep Maria se li va encendre la bombeta i va dir: «no és el moment de fer alguna cosa com Canet. És el moment de tornar a fer el Canet Rock, ni més ni menys».

El Canet Rock va ser un concert històric que es va fer en un moment històric. El context social de l’època, salvant totes les distàncies, té punts de connexió amb el moment actual. Hi ha una gran efervescència i la gent té ganes d’expressar-se amb naturalitat i llibertat. El Canet Rock dels setanta va ser un espai on artistes i públic es podien sentir lliures. Volem recuperar aquest esperit, que creiem plenament vigent. Al mateix temps, estem en un moment de molta creativitat i la música feta aquí torna a tenir un protagonisme i molts seguidors.

Volem que el nou Canet Rock sigui també un punt de trobada entre diferents generacions. Que la gent que va ser al Canet Rock dels setanta tingui l’oportunitat de rememorar aquells temps posant-se al dia del què sona a Catalunya actualment, i alhora també que el públic més jove gaudeixi dels seus grups més estimats. Hi haurà picades d’ullet al primer Canet, però no només sentirem música de fa 35 anys sinó sobretot música de fa 20 i 10 anys i especialment les noves fornades. El Canet Rock, 35 anys després de la seva última edició, tornarà a ser molt més que un concert. Serà una celebració col·lectiva on passaran moltes coses, a dalt i a baix de l’escenari. Tots aquells que són partícips dels moments d’efervescència que estem vivint estan convidats a la cita. No hi podeu faltar!

Per Gemma Recoder Miralles

 

INICI DE LA VENDA D’ENTRADES

DIJOUS 27 DE MAÇ

A LES 12H DEL MIGDIA

 

Promoció especial de llançament a 28€

durant una setmana o fi d’existències.

 

A partir de dijous 3 d’abril a les 12 del migdia, el preu serà de 33€.

El CanetRock està obert a públics de totes les edats i hi haurà diverses zones perquè tothom s’hi senti còmode. Els menors de 16 anys podran accedir-hi sempre que vagin acompanyats del seu responsable legal. L’entrada pels menors de 8 anys serà gratuïta i els infants de 8 a 12 anys tindran un 50% de descompte en el preu.

 

 

ARTISTES

Els Amics de les Arts

Richard Avedon with Francis Bacon, Paris, April 11, 1979

 

 

 

 

 

 

 

Un grup que mou masses s’ha de considerar perfecte per a un festival de masses. El CanetRock i Els Amics de les Arts creen un binomi de mitges taronges difícil d’igualar. Cançons compartides per omplir una de les nits més importants de la història musical catalana.

www.elsamicsdelesarts.cat

 

Blaumunt

Richard Avedon with Francis Bacon, Paris, April 11, 1979

I

 

 

 

 

 

 

Instruments de corda per a una nit inoblidable en què sentirem sonar els violins. Sobre el paper sembla que els Blaumut adoptin el rol de ser els més seriosos del cartell, però tenim els nostres dubtes. Ells donaran un to líric a una vetllada que promet ser explosiva.

www.blaumut.com

 

Caïm Riba

Richard Avedon with Francis Bacon, Paris, April 11, 1979

 

 

 

 

 

 

 

El fill més musical (de moment i que se sàpiga) d’un dels grans gurús dels Canet Rock del segle passat agafa la responsabilitat del relleu generacional per participar en el festival amb nom propi i un grapat de noves cançons que recentment ha gravat en solitari.

www.caimriba.com

 

Delafé y las Flores Azules

Richard Avedon with Francis Bacon, Paris, April 11, 1979

 

 

 

 

 

 

 

Una fusió d’estils per a un públic que s’espera sigui igual de mestís que la música de Delafé y las Flores Azules. Una proposta en constant evolució que ens ajudarà a entendre com és aquest lloc anomenat món a través dels milers d’ulls reunits a un lloc anomenat Canet.

www.facebook.com/delafeylasfloresazules

 

Els Pets

Richard Avedon with Francis Bacon, Paris, April 11, 1979

 

 

 

 

 

 

 

Tenen l’experiència suficient com per saber que l’actuació al Canet Rock els hi suposarà viure una de les nits més memorables de la ja seva ja llarga carrera. I que els hi servirà per establir ponts amb una nova generació 24 anys després de la llegendària nit del Sant Jordi.

www.elspets.cat

 

Gerard Quintana & Xarim Aresté

Richard Avedon with Francis Bacon, Paris, April 11, 1979

 

 

 

 

 

 

 

En Gerard encaixa com un guant en l’esperit del Canet Rock. No tan sols per la rebel·lia que no ha perdut amb el pas del temps, sinó perquè connecta directament amb l’esperit més hippy d’altres èpoques, ara recolzat per un fenomen artístic anomenat Xarim Aresté.

www.gerardquintana.cat

 

Gossos

Richard Avedon with Francis Bacon, Paris, April 11, 1979

 

 

 

 

 

 

 

L’esperit dels grans festivals sembla implícit en la forma de fer i entendre la música dels manresans. Els Gossos faran esclatar la seva música impulsada per l’alè de la multitud. Una actuació èpica per a un moment social d’enorme transcendència.

www.gossos.net

 

Joan Dausà

Richard Avedon with Francis Bacon, Paris, April 11, 1979

 

 

 

 

 

 

 

Artista complet, actor i músic, amb un premi Gaudí exposat a les prestatgeries de casa, Joan Dausà viurà a Canet una experiència sobredimensionada del que significa pujar a un escenari. Ell posarà el seu gra de sorra en la banda sonora d’aquesta nit d’estiu.

www.joandausa.com

 

Love of Lesbian

Richard Avedon with Francis Bacon, Paris, April 11, 1979

 

 

 

 

 

 

 

Canya i força escènica, dos elements imprescindibles per mantenir les constants vitals en estat d’alerta si es vol sobreviure despert en una nit llarga que se’ns farà curta. Parlem de Love of Lesbian, una de les bandes més importants de l’actual escena pop catalana.

www.blogoflesbian.com

 

Manel

Richard Avedon with Francis Bacon, Paris, April 11, 1979

 

 

 

 

 

 

 

El festival difícilment s’entendria sense els Manel. La seva popularitat es manté intacte amb els anys mantenint-se com un dels grups més sol•licitats dels país. Però a Canet es sentiran impulsats per un fermament d’ànimes sota l’influx de la lluna creixent.

www.manelweb.cat

 

Mishima

Richard Avedon with Francis Bacon, Paris, April 11, 1979

 

 

 

 

 

 

 

Si no se’ls coneix, pot semblar que els Mishima no estan fets per embrutar-se les botes amb la pols que aixequen les multituds. Però està claríssim que la seva música refrescarà l’ambient com la briseta mediterrània per omplir la nit màgica d’exquisits detalls musicals.

www.mishima.cat

 

The Pinkertones

Richard Avedon with Francis Bacon, Paris, April 11, 1979

 

 

 

 

 

 

 

Reconeguts internacionalment pels cinc continents, els Pinker Tones ompliran la matinada d’efectes sonors, de ritmes electrificants i de ballable bon rotllo. Una alternativa de gran qualitat que passeja pel món el distintiu amb denominació d’origen Catalunya.

www.thepinkertones.com

 

Txarango

Richard Avedon with Francis Bacon, Paris, April 11, 1979

 

 

 

 

 

 

 

Amb ells, la diversió està assegurada. Txarango és un grup de nivell contrastat que s’encarregarà de disparar la festa en un festival pensat per muntar-la grossa. Ritme pels descosits entre uns aromes reggae que faran pujar els fums dels privilegiats assistents.

www.txarango.com

…i QUI MES?

Enquesta Canet Rock ’14

Richard Avedon with Francis Bacon, Paris, April 11, 1979

El cartell del Canet Rock 014 el completarem entre tots. Proposa un grup que t’agradaria que hi toqués o vota entre les propostes ja presentades. Pots proposar el grup que vulguis, amb les úniques limitacions de que siguin de Catalunya i que estiguin en actiu. Hi ha temps fins el 6 de maig per poder votar!

Més info aquí  http://www.canetrock.cat/index.php/CAT/canet-rock-14/i-qui-mes/40-enquesta-canet-rock-14

 

 

 

 

 

Més info aquí http://www.canetrock.cat/index.php/CAT/inici