Wasted de Kate Tempest (del 17/02/2017 al 12/03/2017) Sala Beckett

Dates
Del 17/02/2017 al 12/03/2017

 P

 

 

 

 

 

Wasted és la primera obra de la dramaturga, poetessa i MC britànica Kate Tempest. Íntims produccions ha estat la primera companyia en portar aquest text a escena fora del Regne Unit. El grup ha centrat el seu treball en el cos i la força interpretativa dels tres personatges, de manera que presenten un espai escènic despullat, versàtil i carregat d’una vigorosa càrrega poètica. A més, els interludis corals entre escena i escena parteixen d’una proposta molt pròxima al rap i a l’spoken word.

Seguint la línia de treball d’Iván Morales amb Prisamata, la peça vol investigar sobre les relacions de l’escena amb el públic i amb l’espai. Un tipus de proposta que suma a l’experiència de l’espectador i que proposa un frec a frec amb el públic que no deixa a ningú indiferent.

Sinopsi

L’Edu, la Carlota i en Dani han quedat a l’arbre d’en Toni. Avui fa deu anys que va morir. Deu anys sense el seu millor amic. Deu anys sense la quarta peça del trencaclosques que els unia. I entre birres, tabac i porros sorgeixen els records; com era en Toni? Què volia ser? Què volia fer? Ja gairebé ni se’n recorden. El temps esborra moltes coses.

I ells? Què volien fer ells quan tenien quinze anys? Què volien ser? Odien la merda en què s’han convertit, el puto curro, el puto pis, el puto cotxe-gos-piscina. I arribar a casa esgotat i sense putes ganes de fer res. Veure’s poc amb els col·legues. Poquíssim. I enyorar molt tot allò que eren abans. Moltíssim.

Però en Toni voldria que li fessin una gran festa. I que es retrobin, s’abracin i s’expliquin secrets. I la nit n’estarà plena de tot això. I de promeses. De promeses de canviar les coses, de fer-ho millor, de no tornar-ho a fer, de marxar ben lluny, i d’estar ben a prop, i de ser més feliç. Una nit eterna i massa curta.

Íntims produccions

Íntims Produccions és una jove companyia de Lleida nascuda l’any 2012 que proposa un teatre alternatiu de proximitat i que trenqui les barreres entre escena i públic. Sempre atents a la innovació i al risc, la companyia vol treballar en propostes de nova dramatúrgia amb una voluntat d’experimentació constant pel que fa a nous llenguatges, formats i espais.

Treballen mitjançant la creació col·lectiva i la companyia es proposa anar a la cerca de la màxima sinceritat, veritat i intimitat escènica. Busquen fer un teatre compromès amb ells mateixos i que tingui alguna cosa a dir. Un teatre proper i amb la intenció de transmetre tot el que puguin, pell amb pell.

Autoria: Kate Tempest
Traducció: Martí Sales
Adaptació: Iván Morales i Íntims Produccions
Direcció: Iván Morales

Repartiment: Oriol Esquerda, Sandra Pujol i Xavier Teixidó

Moviment: Pablo Molinero i David Climent (Los Corderos)
Assessorament vocal: Pau Llonch
Vestuari i Escenografia: Marc Salicrú
Espai Sonor: Ilia Mayer
Il·luminació: Miki Arbizu
Ajudant de direcció: Rafa Rodríguez
Fotografia i vídeo: Moledro House
Disseny Gràfic: Iolanda Monsó
Comunicació: Isaac Baró
Producció executiva: Marc Cartanyà

Una coproducció d’Íntims Produccions, FiraTàrrega, Diputació de Lleida, Generalitat de Catalunya (OSIC)