Àfora Focus La 5ª Paret – Amèrica: una història familiar 14 de febrer

El proper dimarts 14 de febrer, a les set del vespre La 5a Paret d’Àfora Focus presenta Amèrica: una història familiar a La Villarroel. L’acte comptarà amb la presència de Leonardo Padura, escriptor de les novel·les Mario Conde i El hombre que amaba a los perros, i Sergi Pompermayer, autor de l’obra Amèrica.

L’obra de Pompermayer ens porta a la taula d’una família de l’alta burgesia barcelonina a la qual esclatarà la veritat sobre el passat familiar, vinculat a l’esclavisme, per la visita sorpresa de la parella d’un dels membres. Un viatge per tres segles i tres continents destapa una part de la història de Catalunya i Barcelona, ciutat mare de famílies amb històries colonialistes i esclavistes desconegudes per al públic.
 
«Totes les nacions, tots els països, totes les societats, tenen les seves llums i les seves ombres, i la nostra, la catalana, no és una excepció». 
Sergi Pompermayer

Per això, el dramaturg, juntament amb Leonardo Padura conduiran a La Villarroel Amèrica: una història familiar, per parlar de les llums i les ombres de la societat catalana, sobre el paper dels catalans a la història de Cuba, no només d’aquells que van colonitzar i esclavitzar, com el militar Valeriano Weiler, sinó també dels que van lluitar per la independència del país i van servir a la població, com el primer alcalde de Santiago de Cuba després de la independència, Emilio Bacardi. Així doncs, tal com fa l’obra de Sergi Pompermayer, el col·loqui posarà en valor la història més amagada i més desconeguda per la societat catalana actual.

Amèrica: una història familiar
14 de febrer de 2023

19h a La Villarroel