AGENDA ACTIVITATS UP ART BCN Novembre 2015

AGENDA ACTIVITATS UP ART BCN
Novembre 2015

image002

 

 

 

 

CINEMA GOURMET amb JAVIER URRUTIA

 

DIMECRES 04.11.15

“EN CONSTRUCCIÓN” 2001,

Documental dirigit per José Luís Guerín
https://www.youtube.com/watch?v=qS0PGJ98IwA

Hora: 19.00h.
Lloc: UP ART BCN c/ Boters, 6, pral. 1ª P
reu: 20€
Inscripcions: espai.upartbcn@gmail.com

En relació al fil conductor de les activitats del trimestre que tracta sobre Barcelona, projectarem aquest documental que parla de la transformació del barri xinès de Barcelona a través de la construcció d’un nou bloc de vivendes i la vida dels seus veïns:
la mutació del paisatge urbà implicava també una mutació en el paisatge humà.

Presentada per Javier Urrutia, en acabar tindrem tertúlia i sopar. Com sempre, l’elaboració del menú, lluny de ser una oferta gastronòmica per se, el que vol és complementar la sessió, i per tant es basa en la contextualització de la pel·lícula en l’època, el país o el tema del que tracta. En aquest cas concret, el menú vol recollir les contradiccions del barri del Raval, el dia i la nit, la tradició i la multiculturalitat, l’activitat cultural i el caràcter propi.
Menú:
Hummus
Pollastre al curry acompanyat d’arròs
Crema catalana

CV Javier Urrutia
En Javier és llicenciat en filosofia i en teoria de la literatura comparada. Alterna la docència de cinema amb la realització dels seus propis projectes audiovisuals. Aporta la seva visió humanista conduint CINEMA GOURMET “Educar la mirada”, l’espai perfecte per gaudir del cinema i de la reflexió. En aquest espai obert a tothom, la pel·lícula projectada és el punt de partida pel posterior diàleg col·lectiu, l’oportunitat idònia per convertir-nos en espectadors conscients i actius”.
ART I UPART amb MICHELA ROSSO

 

DIMARTS 10.11.15
REVISITANT TORRES-GARCÍA A L’ATRE COSTAT DE L’ATLÀNTIC

Hora: 19.00h.
Lloc: UP ART BCN. Boters, 6, pral. 1ª
Preu: 15€
Inscripcions: espai.upartbcn@gmail.com

Coincidint amb la gran exposició antològica JOAQUÍN TORRES-GARCÍA: THE ARCADIAN MODERN que se celebra aquesta tardor al MoMA de Nova York, MICHELA ROSSO, historiadora de l’art especialitzada en Torres-García ens proposa un recorregut per la trajectòria de l’artista que posa de manifest la rellevància de la seva etapa catalana (1891-1920) en la conformació de la que es considera la seva aportació més significativa a l’art modern, l’universalisme constructiu.

CICLE ART I GASTRONOMIA amb NÚRIA BÀGUENA

DIMECRES 11.11.15
BODEGONS
Hora: 19.00h.
Lloc: UP ART BCN. Boters, 6, pral. 1ª
Preu: 20€
Inscripcions: espai.upartbcn@gmail.com

Una mirada culinària a través dels bodegons, un viatge a través de la representació del menjar en l’art, un lligam que podem anar resseguint al llarg del temps. Mirar aquestes natures mortes o bodegons, per més estàtiques i parades en el temps que estiguin, ens parlen de costums, modes, d’ingredients, estris i maneres de fer de cada època.

CAFÈ LITERARI per Mª Antonia de Miquel, directora literària

DILLUNS 16.11.15
ÚLTIMAS TARDES CON TERESA
Hora: 19.00h.
Lloc: UP ART BCN. Boters, 6, pral. 1ª
Preu: 20€
Inscripcions: espai.upartbcn@gmail.com

Seguint amb el tema de Barcelona i després de la lectura de VIDA PRIVADA, us proposem ÚLTIMAS TARDES CON TERESA, de Juan Marsé, la gran novel·la de Barcelona. Ambientada en una Barcelona de rics burgesos i classes marginals, de clarobscurs i contrastos, relata l’amistat entre una jove universitària, burgesa i falsament rebel, i un seductor immigrant andalús, “el Pijoaparte” que es fa passar per un obrer revolucionari.

CV María Antonia de Miquel Serra, professora de l’Escola d´Escriptura del Ateneu Barcelonès.

Ha desenvolupat la seva carrera professional en el món de l’edició. Fou editora d’Edhasa, després directora literària de les editorials Destino i Gredos i, entre els anys 1999 i 2007, va dirigir Alba Editorial, on publicaria la col·lecció Guías del escritor. Des del 2011, és professora a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu barcelonès, on imparteix classes de novel·la, cursos sobre edició i màrketing per a escriptors i sobre cursos sobre novel·la històrica. És autora d’un manual sobre aquest gènere, Cómo escribir una novela histórica (Alba, 2014) i escriu el blog Notas para lectores curiosos i col·labora en el blog Pisando charcos.

PERFILS/19 amb J.M. ESQUIROL, filòsof i professor de la Universitat de Barcelona.

DIMECRES 18.11.15

LA RESISTÈNCIA ÍNTIMA
Hora: 19.00h.
Lloc: UP ART BCN. Boters, 6, pral. 1ª
Preu: 15€
Inscripcions: espai.upartbcn@gmail.com

J.M. Esquirol, a propòsit del seu darrer llibre La resistència íntima ens oferirà un seguit de propostes consistents per plantar cara, entre altres aspectes, a l’actualitat, a la disgregació del jo i al nihilisme. Reflexionarem sobre la condició humana a partir del concepte de la proximitat.

CV Josep Maria Esquirol, és professor de Filosofia de la Universitat de Barcelona.
Director del grup de recerca “Aporia”, ha participat en projectes de recerca estatals i europeus. En l’edició del 2003 va rebre la distinció a la recerca de la Generalitat de Catalunya. Ha estat invitat a impartir cursos i conferències a Madrid, Roma, Lisboa, Londres Mèxic i Bogotà. Ha publicat més d’una vuitantena d’articles en revistes especialitzades i deu llibres, els darrers dels quals són: El respirar dels dies (Paidós, 2009); Los filósofos contemporáneos y la técnica (Gedisa, 2011); El respeto o la mirada atenta (Gedisa, 2006; 2012 3a ed.) i el darrer, La resistència íntima (Acantilado, Quaderns Crema, 2015)

LABERINT D’IDEES 3 per JAUME CARNÉ, arquitecte
CURS OCT_NOV_DES
BARCELONA en 3×3 _ Una aproximació a Barcelona en 3 moments i 3 formats diferents.
3 episodis, 3 imatges, 3 passejades

Les ciutats, amb dimensió i història, son una font inesgotable d’arguments per a gaudir-les en molts aspectes. I Barcelona, sense dubte n’és un clar exemple. El curs proposa una mena de viatge a l’interior de la nostra ciutat que, partint d’un fil conductor ordenat cronològicament, anirà descobrint les múltiples capes que es superposen en el teixit de la ciutat i en els seus grups socials.

NOVEMBRE 2a SESSIÓ
LA FORMACIÓ DE LA CIUTAT CAPITAL. DE L’EIXAMPLE CERDÀ (1859) ALS JOCS OLÍMPICS (1992)

DIJOUS 12.11.15 .
SESSIÓ TEÒRICA

L’Eixample de Barcelona, la construcció de la Vila Olímpica i la transformació del Poblenou.
Hora: 19.00h.
Lloc: UP ART BCN. Boters, 6, pral. 1ª
Preu de tot el curs: 180€
Inscripcions: espai.upartbcn@gmail.com

DISSABTE 14.11.15. RUTA EN BICICLETA
Recorregut pels patis de l’Eixample Hora: 10.00h.-13.00h.
Lloc: Biblioteca Sant Antoni
Preu ruta: 20€
Inscripcions: espai.upartbcn@gmail.com

GRANS MOMENTS ARTÍSTICS AL PALAU DE LA MÚSICA amb PERE
ANDREU JARIOD

DIVENDRES 20.11.15 Hora: 19.00h.
Lloc: UP ART BCN. Boters, 6, pral. 1ª
Preu: 20€
Inscripcions: espai.upartbcn@gmail.com

Aquesta xerrada, acompanyada de l’audició d’algunes peces, té com a objectiu reviure alguns dels grans episodis de la història del Palau de la Música Catalana des de la seva inauguració l’any 1908.
A més, recordarem el pas per l’auditori de grans compositors, intèrprets, directors i orquestres.

ENS AVANCEM AL NADAL!!!

TALLER DE NADAL 1
CORONES D’ADVENT amb MONTSE GALLEGO de SINGULAR ENVIT

DIMARTS 24.11.15
Opció Taller de matí: 10.30h.- 12.30h.
Opció Taller de tarda: 19.00h. a 21.00h.
Lloc: UP ART BCN. Boters, 6, pral. 1ª
Preu: 60€
Inscripcions: espai.upartbcn@gmail.com

Montse Gallego, especialitzada en art floral, ens explicarà d’on ve la tradició de les corones d’advent i ens ensenyarà pas a pas com elaborar nosaltres mateixes aquest ornament nadalenc que ens podrem endur a casa.

TALLER DE NADAL 2
APERITIUS amb el chef JOAN GURGUI

DIJOUS 26.11.15
Taller matí: 10.30h.- 12.30h. (Únic horari)
Lloc: UP ART BCN. Boters, 6, pral. 1ª
Preu: 50€
Inscripcions: espai.upartbcn@gmail.com

El nostre chef Joan Gurguí ens farà una proposta diferent de 7 aperitius amb plats tradicionals i innovadors, ens explicarà com presentar-los i com organitzar -nos en la compra del producte, conservació i cocció. En acabar farem el tast de tot el que s’haurà elaborat.
Sorprèn els teus convidats amb plats de avantguarda!