Almudena Grandes, pregonera de la lectura de Sant Jordi (19 d´abril)

 

Almudena Grandes, pregonera de la lectura
0Snra7-S_400x400

  • Enguany estarà protagonitzat per l’escriptora Almudena Grandes i el periodista i escriptor Antonio G. Iturbe

Dijous, 19 d’abril, a les 18 hores, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, el tinent d’alcaldia de l’Àrea d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, presidirà el Pregó de la Lectura de Sant Jordi, acte en el qual l’escriptora Almudena Grandesconversarà amb l’escriptor i periodista Antonio G. Iturbe, sobre el conjunt de la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida .

Almudena Grandes (Madrid, 1960). Escriptora i columnista, ha esdevingut una de les autores més populars de la literatura espanyola contemporània. Amb el seu debut, Las edades de Lulú (1989), va guanyar el Premi Sonrisa Vertical i aconseguí un gran èxit de lectors i de crítica. Autora d’una dotzena de novel·les, sis d’elles portades al cinema, amb la publicació l’any 2010 d’ Inés y la alegría, va iniciar un projecte novel·lesc ambiciós que, sota el títol d’ Episodios de una guerra interminable, proposa un nou relat de la història d’Espanya, durant la Guerra Civil i la llarga postguerra, de gènere realista i deutor de l’obra de Pérez Galdós. La seva darrera novel·la, pertanyent al cicle dels Episodios, és Los pacientes del doctor García (2017).

El pregó de la lectura es va celebrar per primera vegada l’any 2003 amb la presència de Quino. Des d’aquell any han estat pregoners José SaramagoMartí de RiquerEmili TeixidorAntonio TabucchiAlessandro BariccoBernardo AtxagaJosé Luís SampedroJosep Maria Castellet,RaimonAlbert Sánchez PiñolDonna LeonJohn Banville i Claudio Magris i Yasmina Reza.