Arriba l’edició més ambiciosa del Festival de Cinema In-FCTA del 31 de juliol al 6 d’agost a Bot


ARRIBA L’EDICIÓ MÉS AMBICIOSA 

DEL FESTIVAL DE CINEMA IN-FCTA
 
El festival In-FCTA, el Festival de Cinema de la Terra Alta, ha presentat aquesta tarda a Bot la seva sisena edició, la més ambiciosa fins al moment, fruit de dos anys de gairebé aturada a conseqüència de la crisi. El festival, que se celebrarà del 31 de juliol al 6 d’agost a Bot, arriba amb forces renovades i amb la voluntat de tornar a omplir de cultura les terres del sud. 
 
A la programació d’enguany es podran trobar els clàssics del festival, com ara els tallers formatius o la jornada familiar, però també importants novetats com la descentralització d’alguns dels actes del programa. 

Així, tot i que In-FCTA va néixer a Bot i aquesta ha estat, i continua sent, la seva seu oficial, la voluntat de l’organització és anar sumant poblacions terraltines per crear un teixit comarcal d’actuació. En aquesta sisena edició, les sessions de dimarts i dijous es deslocalitzaran i passaran a celebrar-se al Celler Herència Altés i al Celler Figueres, tots dos ubicats a Gandesa.
 
La inauguració del festival, que tindrà lloc diumenge 31 de juliol a les 21:30h a la plaça de l’Església de Bot, estarà conduïda pels actors Juli Fàbregas i Jordi Díaz. Els assistents podran gaudir, a més, d’una performance teatral protagonitzada per Ivan Massagué (director d’In-FCTA), Mireia Aixalà i els mateixos mestres de cerimònies, Juli Fàbregas i Jordi Díaz. Durant l’acte es presentaran els curtmetratges i films que es podran veure durant tota la setmana. 
 
Jornades temàtiques
Cada un dels dies de la setmana que dura el festival tindrà una temàtica concreta. Així, dilluns 1 d’agost serà la jornada dedicada als curts professionals. Aquell dia, a la Plaça de l’Església de Bot (22h) es projectaran els curtmetratges preseleccionats per la Secció In-FCTA HighLand Pro. A continuació hi haurà un petit col·loqui amb alguns dels directors i directores, així com dels protagonistes de les obres. 
 
Dimarts 2 d’agost serà el dia dedicat al Foment Local. Aquest serà un dels dos dies en què l’activitat es trasllada fins a Gandesa, concretament al Celler Herència Altés, on es podrà gaudir, a partir de les 19h, de la projecció de l’aclamada Alcarràs, dirigida per Carla Simón.
 
El dimecres serà el dia de les famílies. Al matí s’organitzarà una sessió de ioga a les piscines municipals de Bot, amb rerefons musical cinematogràfic, mentre que a la tarda, a la Sala Camp (19:30h) hi haurà un espectacle circense, seguit de la projecció dels curts seleccionats per la Secció In-FCTA Mini, que sorgeix del projecte In-FCTA Escoles. Per finalitzar, projecció de curtmetratges infantils professionals i d’autor. 
 
El dijous, segona sessió de Foment Local i, de nou, a Gandesa, en aquest cas al Celler Figueras on, a partir de les 20:30hes projectarà la pel·lícula Toscana, dirigida per Pau Durà i protagonitzada per l’actriu Malena Alterio, que serà present durant la projecció. Abans de la projecció, a més, se servirà un sopar a peu dret servit pel xef amb Estrella Michelin, Jeroni Castell. 

Divendres, segona sessió professional i temps també per als treballs no professionals. A partir de les 19h, a la Sala Camp de Bot, els assistents podran gaudir de música en viu i diferents propostes enològiques, gastronomies i culturals, fins que arrenquin de nou les projeccions de curtmetratges, tant de la secció professional, com les obres presentades a la secció amateur, In-FCTA HighLand.
 
Tallers matinals
Un cop inaugurada aquesta edició, des de dilluns 1 d’agost i fins al dijous, cada matí s’organitzaran jornades formatives amb tallers impartits per diferents personalitats del món cinematogràfic i artístic, i amb diverses temàtiques artístiques com a eix conductor. Els tallers s’impartiran cada dia a les 10h a la Sala Club de Bot i versaran sobre temàtiques tan dispars com les quimeres visuals (l’art del vídeomapping) o el guió cinematogràfic.
 
El taller del dimecres, jornada dedicat a les famílies, estarà dirigida a noi i noies d’entre 6 i 17 anys, mentre que el dijous, els assistents podran gaudir d’una masterclass de la mà de Rafa Montesinos, director de films i sèries cinematogràfiques com ara Parot
 
Clausura del festival
Dissabte 6 d’agost tindrà lloc la gala de tancament d’aquesta sisena edició d’In-FCTA, així com el lliurament de premis del Concurs de Curtmetratges In-FCTA 2022. Serà, de nou, a la Sala Camp de Bot, a partir de les 19:30h, i durant la cerimònia de lliurament de premis, els assistents podran gaudir de diverses actuacions culturals, tant musicals, com plàstiques, visuals i escèniques. Un tancament de luxe per a una edició que espera captivar a tots aquells que s’apropin a gaudir de l’art en totes les seves expressions. 
 
Sobre In-FCTA
El Festival de Cinema de la Terra Alta, In-FCTA, neix a Bot (Terra Alta) l’any 2017 de la mà de l’actorIvan Massagué, director del Festival, i de Sorolla’t, grup de dinamització local de Bot. Es tracta d’un festival que té el cinema com a eix central, però que el combina amb moltes altres expressions artístiques i culturals.
 
L’objectiu principal del Festival de Cinema de la Terra Alta és generar un projecte que promogui, difongui i potenciï l’art cinematogràfic en un format de qualitat i per a tothom, presentant i promocionant talents nacionals i internacionals, i combinant-lo amb altres arts escèniques, visuals, plàstiques o musicals, a la vegada que aprofita totes les oportunitats de la terra que l’acull, terra de vins i de gran producte. Un projecte que vol donar resposta a les necessitats, inquietuds i expectatives actuals, i que parteix de la coneixença de la gairebé inexistència de propostes culturals i artístiques d’aquesta índole a la comarca de la Terra Alta.