CARTES A JULIETA 4, 5 i 6 juliol · 21 h · Sala BARTS

«Cartes a Julieta», amb Ivan Labanda, l’espectacle que uneix música i teatre de la Simfònica del Vallès pel Festival Grec Barcelona 2019

Ivan Labanda, Sergi Belbel i el Quartet Julieta de la Simfònica del Vallès porten a escena la versió catalana del disc d’Elvis Costello «The Juliet Letters» basat en tot d’històries d’amor inspirades pel mite de Romeu i Julieta.

Funcions del dijous 4 al dissabte 6 de juliol, 21 h, Sala BARTS – BCN


L’Orquestra Simfònica del Vallès comença la temporada d’estiu amb una producció molt especial dins el Festival Grec de Barcelona i que ha reunit un dels millors equips artístics possibles de l’escena teatral barcelonina d’avui en dia: Ivan Labanda, Sergi Belbel i el Quartet Julieta de l’OSV format per Marta Cardona (directora i violí I), Maria González (violí II),Sandrine Robillard (violoncel) i Joan Félix (viola).

Cartes a Julieta és la versió catalana del disc de culte d’Elvis Costello i el Brodsky Quartetportat a escena per Sergi Belbel, un director de teatre excepcional i interpretat per Ivan Labanda, un dels grans noms del musical català acompanyat d’una formació de corda creada especialment per a l’ocasió que pren el nom de Quartet Julieta amb 4 solistes de l’Orquestra Simfònica del Vallès. Joan Sellent, habitual en els equips de Sergi Belbel, s’ha encarregat de la traducció de les lletres de les cançons de Costello i Andreu Gallén ha assumit la direcció vocal treballant cos a cos amb Ivan Labanda l’adaptació de les lletres a la música original.

El resultat de tot plegat es podrà veure en tres úniques funcions el 4, 5 i 6 de juliol a l’escenari de la Sala BARTS en l’Avinguda del Paral·lel de Barcelona, dins de la programació del Festival GREC de Barcelona 2019.

Cartes a Julieta – Tres úniques funcions a partir del 4 de juliol a la sala BARTS

Notes del programa

Potser la història de Romeu i Julieta constitueix l’encarnació del romanticisme per excel·lència, però el món és ple d’històries d’amor, aquella força que de vegades ens fa feliços i, de vegades, tot el contrari. Amants afortunats i d’altres que han estat víctimes de terribles desgràcies amoroses han estat, durant anys i anys, escrivint cartes adreçades a la tristament cèlebre Julieta. Les enviaven a l’antic monestir de Verona on, diu la tradició, va morir la jove i on rebien amb sorpresa aquelles missives carregades de sentiment. Entendrit, un mestre de la localitat va assumir fins i tot durant un temps la responsabilitat de respondre-les.

En conèixer aquella història, el músic de rock Elvis Costello va buscar la complicitat d’una formació musical, el Brodsky Quartet, per tal de convertir unes quantes d’aquelles cartes en unes cançons que traduïen al llenguatge musical amors, traïcions i desamors. Així van enregistrar un disc, The Juliet Letters, editat el 1993, que el músic britànic i els seus acompanyants van interpretar dos anys després, en viu, al Palau de la Música Catalana.

Ara, és un dels noms més destacats del teatre musical català, Ivan Labanda, qui s’encarrega de posar veu a la vintena de cançons que formaven aquell disc i que ell interpreta, en versió catalana i amb una posada en escena signada pel director i dramaturg Sergi Belbel, acompanyat d’un quartet de solistes. És el Quartet Juliet, el nom que han adoptat per a l’ocasió els músics de l’Orquestra Simfònica del Vallès que acompanyen Labanda sobre l’escenari. Música amb tot el cor.