Conferència «La fortalesa de la cultura japonesa: els hanamachi de Kioto – el món de les geiko i les maiko” (16 de març) AFORAMENT COMPLET

Conferència «La fortalesa de la cultura japonesa: els hanamachi de Kioto – el món de les geiko i les maiko”

AFORAMENT COMPLET

geishas700

 

 

 

Conferencia “La fortaleza de la cultura japonesa: los hanamachi de Kioto – el mundo de las geiko y las maiko”

D’entre els principals estereotips culturals japonesos, com els samurais o els ninja, és el de les geishes un dels més difosos fora del país nipó. No obstant això, també és un dels aspectes de la cultura japonesa amb una imatge més distorsiada o malinterpretada a l’estranger.

 

En els últims anys, l’interès pel Japó i la seva cultura també s’ha multiplicat a Espanya. Aquí són moltes les persones que s’interessen i coneixen en profunditat aspectes de la cultura japonesa. No obstant això, el món de les maiko (geishes en període d’aprenentatge) i la seva tutela per part de les geiko (geishes ja professionals) és força desconegut, així com les seves àrees d’actuació a la ciutat de Kioto, anomenades hanamachi.

 

En aquesta conferència, Kyoko Aihara, fotògrafa i periodista, tractarà en profunditat la realitat dels hanamachi de Kioto; el període d’instrucció de les maiko, tant la seva formació en etiqueta, protocol, ornamentació, teatre i dansa clàssica, com la seva relació amb les cases de te, els teatres de kabuki, i els centres d’elaboració de quimonos; el paper dels artesans que desenvolupen la seva tasca en el hanamachi i d’altres aspectes de la seva vida diària. També, s’abordarà la relació de les maiko amb els seus clients, i el seu pas de maiko a geiko després d’aconseguir un valedor o patrocinador.

 

Kyoko Aihara mostrarà també les fotografies que ella mateixa ha fet a les geiko i les maiko durant les seves llargues estades al hanamachi de Kioto. Una activitat amb la qual intentarà superar aquesta imatge estereotipada, tot mostrant-nos la realitat del món de les geiko i maiko.

Presentació a càrrec de:
Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius de Casa Àsia

Intervenen:
Kyoko Aihara, escriptora i fotògrafa. Autora del llibre Geisha – A Living Tradition, i ponent a conferències i exposicions sota el títol “Dialogant amb els kimonos”.

Imprimeix aquest targetò, respongui a les tres preguntes que realitzem, ompli les seves dades personals, i porta’l el dia de la conferència-demostració. Després de la xerrada, entre els participants que hagin respost correctament a totes les preguntes es realitzarà un sorteig en el qual es seleccionaran els guanyadors de records geisha.

Data
16/03/2015 Horari
Dilluns 16 de març a les 18.30 hores

.LlocSeu de Casa Àsia
Pavelló de Sant Manuel
Recinte Modernista de Sant Pau
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167
Barcelona

.Entrada
Aforament limitat. .OrganitzaCasa Àsia i la Fundació Japó