Del 10 al 18 de maig de 2014 – 59a Exposició de flors, monuments, patis i jardins a Girona

2014

 

 

 

 

Del 10 al 18 de maig de 2014 – 59a Exposició de flors, monuments, patis i jardins

 

És maig a Girona i això té un significat propi per a la ciutat: Temps de Flors. Quan només falten dotze mesos per poder celebrar les noces de diamant, el festival arriba aquest 2014 a la 59a edició. Del 10 al 18 de maig, la ciutat i la seva gent s’engalanen per acollir un dels moments àlgids de la vida social i cultural a Girona.

 

L’edició d’aquest 2014 té un valor especial, ja que és la primera que es viu- rà sense Maria Cobarsí, considerada l’ànima de l’exposició floral, que va morir l’estiu passat. La fundadora de Girona, Temps de Flors ha deixat una gran empremta en totes les persones que fan possible la mostra i per això la majoria dels projectes d’enguany han estat concebuts com un petit homenat- ge a Cobarsí.

 

Es podran visitar 185 projectes florals, repartits com cada any en patis, expo- sicions florals en monuments, jardins i altres indrets. També es decoraran tres de les rotondes d’entrada a Girona, els sis museus de la ciutat i diversos ponts, carrers i places; tot plegat per contri- buir a crear un clima especial que du- rant nou dies imperarà a la capital gi- ronina. L’horari d’obertura dels espais de l’exposició serà de les 10 a les 21 h, excepte els dissabtes 10 i 17 de maig i el dimecres 14 de maig, dies en què s’allargarà l’horari fins a les 24 h.

 

Novament formaran part del recorre- gut de Girona, Temps de Flors establiments comercials amb decoracions florals creades especialment per a l’ocasió. Aquest any, n’hi haurà un total de 26. En l’edició d’enguany s’es- trena un projecte que consisteix a unir d’una manera singular comerç i cultura. Es tracta de guarnir 12 aparadors de botigues del centre de la ciutat amb peces úniques provinents dels museus de Girona.

La implicació de la societat gironina, encapçalada per les entitats Amics de les Flors, Amics de la Girona Antiga i Amics dels Jardins i Paratges Naturals, juntament amb membres de l’Escola d’Art Floral de Catalunya i més d’un miler de voluntaris, i la col·laboració de les institucions de la ciutat, fan possible l’èxit del festival any rere any.

 

FLOR NATURAL ALS PRINCIPALS MONUMENTS DE LA CIUTAT

Projectes amb flor natural seran els protagonistes dels principals monu- ments de la ciutat, com ara la Cate- dral, els Banys Àrabs, l’església de Sant Martí, la basílica de Sant Feliu, les Sar- raïnes, la Casa Lleó Avinay o la Torre Gironella.

A banda de fer un recorregut pels mo- numents i els patis ubicats en els car- rers del Barri Vell i del call, de gran va- lor patrimonial, es poden visitar altres espais més amplis i diàfans, que sovint envolten els elements monumentals,  com ara el passeig Arqueològic o els jardins històrics (jardins dels Alemanys, de la Francesa, del Dr. Figueras i de John Lennon).

Girona, Temps de Flors s’ha conver- tit en més que una exposició floral i, en paral·lel, es programen un gran nombre d’activitats diverses aprofitant aquestes dates. Des de fa tres anys es porta a terme el Girona A Cappella Festival, amb concerts de música vocal sense acompanyament instrumental, o activitats diverses per celebrar el Dia Europeu de l’Òpera, que enguany tin- dran lloc l’11 de maig a la plaça del Vi. El sector de la restauració, l’hostaleria i l’oci gironí s’ha unit al projecte en les darreres edicions amb les iniciatives #Gastroflors i Flors de Nit i els comerços s’hi han involucrat amb un horari especial d’obertura.

Adaptant-se als nous temps amb obres d’artistes contemporanis i projectes amb materials innovadors però sense deixar enrere una tradició de dècades en un entorn monumental històric, Girona, Temps de Flors fa bo el vers de J.V. Foix “m’exalta el nou i m’enamora el vell” i sorprèn cada any els visitants. Girona, Temps de Flors és, sense cap dubte, l’ocasió ideal per redescobrir la ciutat.

Més información a http://www.gironatempsdeflors.net
Autor: Àngel Vilà Autor: Ajuntament de Girona
Temps de Flors 2014