Entre Tallers i Museus 6 de maig

Entre Tallers i Museus proposa redescobrir l’artesania i els oficis artesans als museus de la ciutat de Barcelona a través de masterclasses i demostracions pràctiques. Els propis artesans i artesanes treballaran en directe diferents disciplines vinculades als fons i col·leccions dels museus. Activitat organitzada per l’ICUB i l’A-FAD.

Activitat gratuïta amb un aforament limitat en cada sessió. És obligatori fer la reserva prèvia de places per poder accedir a l’activitat.

2018-04-25_13-52-00-760x428

 

Museu del Disseny de Barcelona

Plaça de les Glòries Catalanes 37–38
08018 Barcelona

Masterclass sobre joieria contemporània a càrrec de la joiera Laura Brichs. Especialitzada en arquitectura efímera, va trobar en la joieria el camí per poder expressar-se lliurement a través d’una concepció multidisciplinar de la creació joiera.

Quins són els límits de la joieria contemporània? Quina relació té amb el desig, la memòria o l’emoció? Demostració dels processos per elaborar una joia contemporània.

Reserva la teva plaça

Museu de la Música de Barcelona

Carrer Lepant 150
08013 Barcelona

Masterclass sobre creació d’instruments a càrrec del músic multiintrumental, Xavier Lozano, i del constructor d’instruments de percussió, Alberto Carreño. Lozano està especialitzat en sentir els objectes del nostre dia a dia. Carreño es dedica a la reparació de tambors tradicionals i a la construcció de tambors ibèrics.

Explicació sobre la simbomba i demostració pràctica de la construcció d’aquest instrument, parant especial atenció al treball de la pell.

Reserva la teva plaça

 

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Plaça Leonardo da Vinci 4–6
08019 Barcelona

Masterclass sobre tècniques de preparació de col·leccions naturals a càrrec dels taxidermistes Jessica Martínez i José Carrillo.

Explicació i demostració pràctica sobre les tècniques i processos emprats en la preparació de peces relacionades amb el fons de la col·lecció del Museu de Ciències Naturals, com per exemple la preparació de pells, la preparació d’insectes o la taxidèrmia.

Reserva la teva plaça

Museu Frederic Marès

Plaça de Sant Iu 5
08002 Barcelona

Masterclass de fusta a càrrec de l’artesana centrada en la talla de fusta Núria Albalat. Combina la tasca de tallista amb la docència al seu taller, centres cívics i escoles d’art i creació.

Demostració de diferents tècniques i mostra de la talla aplicada a l’arquitectura, el mobiliari i la decoració. Relació de l’obra acabada de l’artesana amb les peces exposades al museu.

Reserva la teva plaça: trucant al 93 256 35 00 o envia un correu electrònic a museumares@bcn.cat amb l’Assumpte “Inscripció Entre Tallers i Museus”

Més informació

 

El Born Centre de Cultura i Memòria

Plaça Comercial 12
08003 Barcelona

Masterclass sobre barreteria a càrrec de l’artesana barretera Andrea Viêntëc. A través de la joieria tèxtil, ceràmica i barrets defensa les tècniques tradicionals i el temps que duu realitzar una peça artesanalment.

Relació de l’ofici al Born durant el segle XVIII amb la importància de l’artesania en aquest entorn, i disseny, concepció i confecció d’una peça de barreteria contemporània.

Reserva la teva plaça: trucant al 93 256 68 50 o envia un correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net amb l’Assumpte “Inscripció Entre Tallers i Museus”.

Museu d’Història de Barcelona

Plaça del Rei, s/n
08002 Barcelona

Masterclass de vidre bufat a càrrec del vidrier Ferran Collado. Al capdavant de Vidres Collado, ell és la quarta generació i ha estat pioner en la introducció de totes les tècniques, especialitzant-se en el vidre bufat.

Explicació de tècniques per tractar el vidre i reproducció in situ de peces pertanyents al museu a partir de la tècnica del vidre bufat.

Reserva la teva plaça: envia un correu electrònic a reservesmuhba@bcn.cat amb l’Assumpte “Inscripció Entre Tallers i Museus”

Més informació

 

Museu Etnològic i de Cultures del Món – Parc Montjuïc

Passeig de Santa Madrona 16–22
08038 Barcelona

Masterclass sobre cistelleria a càrrec del cisteller Joan Farré. Mestre Artesà i Premi Nacional d’Artesania el 2007, va aprendre l’ofici recorrent diferents tallers de cistellers internacionals i de Catalunya .

El cistell com a icona catalana tradicional i explicació dels diferents materials emprats al territori: del Pirineu a les Terres de l’Ebre.

Reserva a teva plaça: trucant al telèfon 93 316 12 12 o enviant un correu electrònic a reservesmet@bcn.cat amb l’Assumpte “Inscripció Entre Tallers i Museus”

Més informació

Museu Etnològic i de Cultures del Món – Montcada

Carrer Montcada 12
08003 Barcelona

Masterclass sobre tèxtil a càrrec de l’artista Assumpció Espada. Les seves obres reivindiquen el paper de cada material per si mateix, amb nous resultats i efectes.

Recorregut històric del tapís i explicació dels nous corrents contemporanis en el món de la creació tèxtil. Posterior demostració pràctica de confecció de peces amb diferents materials.

Reserva la teva plaça: trucant al telèfon 93 256 22 95 o enviant un correu electrònic a reservesmet@bcn.cat amb l’Assumpte “Inscripcions Entre Tallers i Museus”

Més informació

 

Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Baixada del Monestir 9
08034 Barcelona

Masterclass sobre les llavors aromàtiques i olors a càrrec del perfumista Ernesto Collado que ha reprès l’ofici familiar del seu avi de manera artesanal i local amb plantes autòctones de l’Empordà.

Explicació de les plantes aromàtiques que es poden trobar al voltant del Monestir de Pedralbes i demostració in situ de l’elaboració de perfums, desgranant el procés de la destil·lació fins a aconseguir realitzar una captura olfactiva.

Reserva la teva plaça

Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

Carrer de Santa Llúcia 1
08002 Barcelona

Masterclass sobre cal·ligrafia contemporània a càrrec del cal·lígraf Keith Adams. Treballa com a docent des de fa més de 30 anys i ha editat diverses publicacions especialitzades, a més de comptar amb obres d’arts murals, parets i manuscrits.

Demostració de cal·ligrafies contemporànies i històriques, i la relació de la tècnica amb la creació artística a través del treball de les grafies i els traços.

Reserva la teva plaça: al telèfon 93 256 22 55 envia un correu electrònic arxiuhistoric@bcn.cat indicant a l’Assumpte “Inscripcions Entre Tallers i Museus”

Més informació

 

 

Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Plaça de Pons i Clerch 2 2a planta
08003 Barcelona

Masterclass pràctica de cianotípia a càrrec de Kind of Cyan. Reivindiquen el fer artesanal i natural enfront l’era digital, recuperant un dels processos més antics de la història de la fotografia.

Demostració de la tècnica de la cianotípia, impressió d’imatges a partir de materials fotosensibles gràcies a l’acció de la llum solar.

Reserva la teva plaça: envia un correu electrònic a arxiufotografic@bcn.cat indicant a l’Assumpte “Inscripcions Entre Tallers i Museus”

Més informació