Inauguració del festival LLUM BCN en el marc de l’Any Internacional de la Llum (6 de febrer)

Inauguració del festival LLUM BCN en el marc de l’Any Internacional de la Llum

noticia1

L’ICFO i l’Ajuntament de Barcelona inauguraran conjuntament el festival LLUM BCN dins el marc de l’Any Internacional de la Llum amb el pregó de Benedetta Tagliabue i l’actuació, per primera vegada a la història, dels castellers lluminosos.

L’ICFO–Institut de Ciències Fotòniques organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona l’esdeveniment que marcarà el punt de partida del festival LLUM BCN en el marc de l’Any Internacional de la Llum i les Festes de Santa Eulàlia.

Aquest esdeveniment, al qual només es podrà assistir amb invitació, es podrà seguir en directe per streaming als webs bcn.cat/santaeulalia i barcelonacultura.bcn.cat. L’acte se celebrarà el 6 de febrer i constarà d’una primera part institucional a les 19 h al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, que inclourà el pregó de l’arquitecta Benedetta Tagliabue.

La segona part de l’acte serà de lliure accés i tindrà lloc a les 20.15 h a la plaça de Sant Jaume, just després d’iniciar-se els Protocols de l’Àliga de les Festes de Santa Eulàlia. Els assistents podran gaudir per primera vegada en la història castellera d’una actuació molt especial, ja que els castells estaran il·luminats. La colla que hi participarà és la Colla Jove de Barcelona.

Aquest esdeveniment vol fer visible als ciutadans de Barcelona i a la societat en general la importància de la llum en el marc festiu de LLUM BCN, però també com a part oficial del programa de l’Any Internacional de la Llum, en una ciutat que concentra gran part de l’excel·lència en recerca i innovació del país.

Assumim que la llum forma part de la nostra vida, però sovint no som conscients de fins a quin punt les tecnologies basades en la llum són centrals en el nostre món. A mesura que la humanitat ha anat evolucionant, ha après a manipular la llum de moltes maneres diferents per millorar la qualitat de vida. La fotònica, les ciències i tecnologies basades en la llum, han esdevingut tan centrals en la societat que les Nacions Unides han volgut dedicar un any especialment a aquest camp, i han declarat el 2015 l’Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies Basades en la Llum.