IRYNA PARR PRESENTA LIKE CHOCOLATE. THE SHOW A taste of fantasy (del 7 de març al 25 d’abril de 2015)

IRYNA PARR PRESENTA LIKE CHOCOLATE. THE SHOW
A taste of fantasy

crowdfudning_image_2__sven_creutzmann_400

La productora Iryna Parr dóna el salt a la creació musical i estrena a Barcelona el seu disc de debut, Like Chocolate, enregistrat entre L’Havana, Londres i Miami amb músics de la factoria Buena Vista Social Club. Demetrio Muñiz,
arranjador i co-productor dels discos d’Ibrahim Ferrer i Chucho Valdés, és el responsable de la direcció musical i Gustavo Celis, guanyador de vuit Grammys i enginyer de so de Shakira,

Eric Clapton i Beyoncé, de les mescles i masterització. Un sensual repertori de jazz, blues, soul i swing amb reminiscències cosmopolites, aires de cabaret i arrels cubanes, on també hi tenen cabuda el pop i la rumba.

GIRA INTERNACIONAL

Aquest repertori es va presentar l’abril de l’any passat amb un concert al Teatre Miramar de L’Havana. El MEAM acull ara set úniques funcions, del 7 de març al 25 d’abril (dissabtes a les 21.30 hores) de la seva versió escènica, Like Chocolate. The Show, amb què Parr donarà a conèixer el seu nou treball a escenaris d’arreu del món. El mes de juny recalarà a Londres, i partir de setembre ho farà a Itàlia, Alemanya, França i la Xina. Per a cada escenari —petits teatres, cabarets, museus, galeries o edificis industrials— Parr crea una atmosfera ad hoc, acompanyada d’una escenografia dissenyada per Tudor Thomas.

TALLER DE MÚSICS

La cantant i compositora ha rebut el suport del Taller de Músics en la seva estrena a Barcelona. Acompanya la seva posada en escena —dissenyada específicament per al MEAM—, amb vuit músics d’aquí i de més enllà de les nostres fronteres i tindrà com a artistes convidats a l’espectacle a estudiants del Taller. D’origen o formació catalana són
Marc Sort (saxo, clarinet i flauta), Pere Enguix (trombó i acordió), Raúl del Moral (guitarra i percussió), Isaac Coll (baix) i Leo Torres (trompeta i fiscorn). S’hi sumen el cubà Mel Seme (bateria i guitarra), el brasiler Alan Sousa (percussió i bateria) i el rus Artashes Aslanyan (piano i teclats).

IRYNA PARR

Iryna Parr, nascuda a Bielorússia, ha rebut formació musical clàssica des dels sis anys, que va completar als Estats Units, França i Anglaterra. Després de 14 anys de sòlida carrera professional en el camp de la producció musical, Iryna Parr s’aventura amb un nou projecte artístic. Deixa enrere la gerència de grans orquestres, com la Filharmònica de Moscou, xous de Broadway com West Side Story, Slava’s Snowshow, i gires internacionals de companyies om Les Ballets Trockadero de Monte Carlo o el Cirque Eloize, per llançar-se a la creació i a la interpretació musical.

ARRELS CUBANES

La seva llarga relació amb Cuba ha permès Iryna Parr de compartir escenari i assajos amb figures llegendàries com Omara Portuondo o el mític guitarrista Pablo Menéndez.

Apadrinada per Bobby Carcasses, fundador del Festival Internacional de Jazz de l’Havana, va inaugurar el certamen amb una sèrie de concerts especials el 2014. Durant dos mesos Iryna Parr va reclutar a la illa els músics que la van acompanyar en l’enregistrament del disc, una complexa producció realitzada en cinc estudis d’enregistrament amb un equip de cinquanta artistes i creatius de dotze països diferents, que també va involucrar tres institucions
educatives. Els videoclips de presentació de Like Chocolate (dels temes Like Chocolate, Le Blues, Llámame Loca i My Mind) també s’han rodat a Cuba.

MICROMECENATGE

Iryna Parr ha treballat durant dos anys amb artistes gràfics, pintors i escriptors per crear una sèrie de videoclips inspirats en el món de l’art. Amb l’objectiu de culminar aquest treball, editar un llibre gràfic a partir de la seva temporada al MEAM —on col·laboren alumnes de la Barcelona Academy of Art— i consolidar la seva gira internacional, ha obert una campanya de finançament per micromecenatge a través de la plataforma de crowdfunding Indiegogo.

LIKE CHOCOLATE. THE SHOW
Del 7 de març al 25 d’abril de 2015
Funcions (a les 21.30 hores): Dissabtes 7, 14, 21 i 28 de març
Dissabtes 11, 18 i 25 d’abril E
Estrena: 14 de març a les 21.30 hores.
MEAM [Museu Europeu d’Art Modern] C/ Barra de Ferro, 5. Barcelona
Preu de l’entrada: 20€ * Inclou visita al MEAM, i degustació gourmet de vins, formatges i xocolates.