La llista de JENNIFER TREMBLAY direcció ALLEGRA FULTON (del del 21 de gener al 14 de febrer) Teatre Lluire de Montjuïc

lallista_esp_0

La llista

de JENNIFER TREMBLAY direcció ALLEGRA FULTON

Montjuïc

Espai Lliure – del 21 de gener al 14 de febrer

Del Canadà passant per La Brutal ens arriba aquest monòleg de Jennifer Tremblay, guanyador del Prix du Gouverneur Général 2008 en théâtre. Una dona fa llistes aparentment banals de les coses que ha de fer. Laia Marull és aquesta dona, dirigida per l’actriu Allegra Fulton, protagonista del muntatge original.

24/01 col·loqui amb la companyia després de la funció
emissió EN DIRECTE!
a través del web a partir de les 20h. aproximadament

Àgora Lliure – UPF 26/01 a les 18:30h.
Una dona en conflicte amb el paisatge
taula rodona amb Mary Nash Baldwin, Roser Casanovas i Allegra Fulton

——————————————————————————–
Obra per a una actriu. Una dona que esquiva la vida. Frases curtes, que ens descobreixen el seu món interior, configuren la trama i ens ajuden a descobrir la vida d’Ella i el perquè del seu remordiment. Un text d’abast universal en què es reflecteix una societat cada cop més allunyada de les coses essencials, perduda en les obligacions quotidianes i desconnectada dels fets més senzills. Una possibilitat de canvi. Un relat en format de llista.

Vaig tenir el meu primer contacte amb l’obra de Jennifer Tremblay l’any 2010 precisament amb La llista, guanyadora del premi Governor General’s, quan em van demanar d’actuar-hi al Nightwood Theatre de Toronto. Posteriorment, l’any 2014, vaig realitzar-ne la seqüela, The Carousel, produïda pel mateix teatre. Totes dues van ser estrenes mundials en llengua anglesa. I totes dues van ser un gran èxit i em van portar a una profunda comprensió de la veu teatral de Jennifer Tremblay.
Després, La llista s’ha traduït a molts idiomes i muntat en molts països de tot el món, però fins avui encara no s’ha fet ni a Catalunya ni a l’Estat espanyol.
La llista és un monòleg rigorós, exigent i atractiu que explica, de manera poètica, la història d’una dona que pateix una situació terrible en el nostre atrafegat món modern. Mentre fa equilibris per fer compatible la vida familiar, el matrimoni, el deure i el plaer, un fet posa en dubte el seu món acuradament construït. Veurem com ha de desmuntar els supòsits que té d’ella mateixa. Finalment, el seu dilema és un retrat bell i captivador d’una de les facetes de la dona d’avui. Aquest paper exigeix una gran actriu.
Conec la Laia Marull des de fa més de deu anys. La vaig conèixer quan estava filmant a Mont-real i ens vam fer amigues. Com que totes dues som actrius, la nostra conversa sovint ha estat sobre els interessants mons on ens trobem immerses com a intèrprets; tant els interiors com els exteriors. Després d’haver-ne fet tres, sé que fer un monòleg és un dels ritus de pas de qualsevol gran
actor, essent l’experiència un gran mestre, i sens dubte una manera de créixer com a intèrpret. Coneixent l’obra de la Laia i la seva persona, crec que està en el moment perfecte per fer aquesta peça.
El meu interès per dirigir-la radica, sobretot, en explicar aquesta història fascinant amb aquesta actriu meravellosa. Per explicar aquesta història. Per crear amb la meva col·lega Laia. Per fer una bonica obra d’art. Veig aquesta peça feta amb senzillesa, amb projeccions minimalistes, so i llums en un escenari gairebé nu, posant el focus en la intèrpret i en el text.
Allegra Fulton

intèrpret Laia Marull

traducció del francès Cristina Genebat / escenografia i vestuari Jose Novoa / caracterització Paula Ayuso / il·luminació Mingo Albir / audiovisual Ramon Balagué i Kitiara Ferran (Minifilms) / so Mar Orfila

ajudant de direcció Mia Esteve / cap tècnic Arnau Planchart / producció executiva Mireia Farrarons (La Brutal)

confecció de vestuari Goretti Puente

coproducció Teatre Lliure i La Brutal

agraïments Anna Guix, María Jesús Bronchal, Isa Casanellas, Jennifer Tremblay, Kelly Thornton, Denyse Karn, Gloria Montero, David Fulton, Miguel Fulton i Rhys Fulton-Doyle

espectacle en català
durada aproximada 1h. 10′ sense pausa