La Mostra de CineBaix obre la mirada a l’Àfrica amb el primer Cicle de Cinema Africà, del 24 al 28 de maig

CICLE DE CINEMA AFRICÀ. Mostra Cinema Internacional del Baix Llobregat

 

cartellcinema africar72A3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Mostra de CineBaix obre la mirada a l’Àfrica amb el primer Cicle de Cinema Africà, del 24 al 28 de maig

• Coincidint amb el Dia d’Àfrica, el 25 de maig, el tercer cicle de la Mostra de CineBaix 2018 es farà del 24 al 28 de maig

• La programació inclou una dotzena de pel·lícules i documentals,entre les quals hi ha sis estrenes

La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat s’aproxima aquest mes de maig alcinema africà amb una programació que inclou algunes de les pel·lícules més interessants de la temporada. És el primer cop que CineBaix s’endinsa al continent africà i ho fa coincidint amb el Dia d’Àfrica, el 25 de maig. El Cicle tindrà lloc del 24 al 28 de maig, i ha programat 13 títols procedents de 12 països diferents, dels quals 6 sónestrenes a Catalunya. El Cicle ens aproximarà a les múltiples realitats de l’Àfrica, un continent que lluita per desenvolupar una tradició cinematogràfica pròpia no sense nombroses dificultats.

Aquesta és la tercera cita anual de La Mostra de CineBaix 2018, una finestra a les realitats d’altres parts del món i es distribueix en quatre cicles. Per aquesta ocasió, ha fet una selecció de pel·lícules, on hi tenen espai els documentals i el cinema d’animació.
Alguns dels títols més destacats són I am not a witch, de Rungano Nyoni, guanyadora del premi a Millor Debut als premis britànics (BAFTA), que aporta una mirada crítica a les creences tradicionals encara vigents sobre les bruixes a alguns països del continent, i La herida (The Wound) de John Trengove, un drama sobre adolescència i homosexualitat que va ser preseleccionada pels Oscars com a representant de Sud-Àfrica. Altres títols de ficció seran Une saison en France de Mahamat-Saleh Haroun, un retrat sobre la immigració a França, o Supa Modo de Likarion Wainaina, una emocionant història sobre una nena malalta que vol convertir-se en una superheroïna.

Pel que fa al cinema documental, s’han programat títols com Vivre Riche, de Joël Akafou, Liyana, d’Aaron i Amanda Kopp, Gurumbé. Canciones de tu memoria negra de Miguel Ángel Rosales o I am not your negro, de Raoul Peck, nominat a l’Oscar a Millor Documental. Des de la perspectiva de la no-ficció explicaran diferents històries que van des de l’evidència del racisme institucional fins a les fantasies infantils. En aquest últim aspecte, també es projectarà la pel·lícula d’animació Zarafa de Rémi Bezançon i Jean-Christophe Lie, una de les més ben valorades del gènere en els últims anys.

Tres cinefòrums per debatre sobre problemàtiques socials a través del cinema

La Mostra de CineBaix vol ser també un espai per la reflexió i el debat, i per això, es programaran també tres cinefòrums i debats, que en aquesta primera edició del Cicle de Cinema Africà tractaran temàtiques com el tràfic d’esclaus, la recerca de l’identitat
cultural, la violència de gènere o la lluita contra el racisme. Igual que en els últims cicles, hi haurà Premi del Públic.

 

 

Igual que en els últims cicles, hi haurà Premi del Públic. Els horaris específics es podran
consultar a finals d’aquesta setmana al web de La Mostra http://mostra.cinebaix.cat/