L’inframón (del 21 de setembre al 16 d’octubre) Teatre Lliure de Gràcia

L’inframón

de JENNIFER HALEY direcció JUAN CARLOS MARTEL BAYOD
Gràcia
del 21 de setembre al 16 d’octubre
Temporada 2016 – 2017

 linframon_esp

 

Obre temporada a Gràcia havent passat pel GREC 2016 i amb el convenciment que el món que dibuixa és a dues cantonades d’on som ara. És The Nether, el text de Jennifer Haley guardonat amb el premi Susan Smith Blackburn de Nova York i set premis L-A. Ovation, i que ve del Royal Court de Londres, l’Off-Broadway, el West End… Un repte per al pensament moral, una visió inquietant de la vida virtual.

Un nou país de les meravelles virtual proporciona la immersió sensorial total. Només has d’entrar-hi, triar una identitat i gaudir de tots els teus capricis. Un drama criminal i un inquietant thriller de ciència-ficció que explora les conseqüències de viure els nostres somnis privats. Un examen de responsabilitat moral dels mons virtuals i una dura advertència sobre el futur d’internet.
 
L’obra es mou entre dos mons. El primer és una realitat opaca, on una detectiu interroga el creador d’un regne virtual. Un regne on els teus desitjos més ocults són realitzables. El segon és el regne mateix, on literalment pots ensumar, tocar, assaborir… i on, per complicar encara més les coses, els usuaris adults connectats des del món real poden crear avatars i triar-ne el sexe o l’edat… qualsevol edat… La peça mostra un món digital d’alta tecnologia on es pot viure en una realitat virtual i cometre delictes sense patir-ne conseqüències. La investigació d’un regne virtual i les seves activitats, tan realistes com ho podrien ser en la vida, és un terreny ètic relliscós si tenim la llibertat d’explorar fins als racons més desviats de la nostra imaginació, sense cap límit, les nostres fantasies més perverses. Un xoc de voluntats que condueix a un resultat que ningú no podria haver imaginat. Obra de suspens, enginyosament construïda i ferotgement intel·ligent, que ens obliga a afrontar preguntes profundament inquietants sobre els límits de la realitat. Que no existeixi no significa que no sigui real. Això també és la xarxa, la web: vides alternatives en un futur que ja és aquí.
Juan Carlos Martel Bayod

intèrprets Andreu Benito / Joan Carreras / Gala Marqués Carla Schilt / Víctor Pi / Mar Ulldemolins

traducció de l’anglès Neus Bonilla / escenografia i vestuari Alejandro Andújar / caracterització Eva Fernández / il·luminació David Bofarull (a.a.i.) / so Damien Bazin / vídeo i contingut LED Joan Rodón / LED control technology and pixel mapping ProtoPixel

ajudanta de direcció Georgina Oliva / alumna en pràctiques d’escenografia de l’Institut del Teatre Mercè Lucchetti

construcció d’escenografia Pascualín / confecció de vestuari Época Barcelona

coproducció Teatre Lliure i GREC 2016 Festival de Barcelona

espectacle en català
durada aproximada 1h. 20′ sense pausa

02/10 col·loqui amb la companyia després de la funció


seguiu #linframon al twitter