MIKA completa la programació del Festival Jardins de Pedralbes (Bcn). 10 de juliol. 22h

Mika_OK_web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pop enginyós i refinat

El cantant i compositor britànic i libanès Michael Holbrook Penniman, Jr., conegut pel nom artístic de Mika, es va convertir en estrella mundial amb el seu primer álbum “Life in Cartoon Motion” (2007). El seu pop brillant tenia el fulgor del glam rock. El single “Grace Kelly”, que no té res que envejar al Freddie Mercury de “Bohemian Rhapsody”, li va servir per aconseguir un rotund èxit que va revalidar “Lollipop”, entre el ‘bubblegum pop’ i el swing.

A la voluptuositat rítmica de les seves cançons cal unir una dotada vena melòdica, qualitat que s’ha fet evident a les actuacions que ha realitzat amb la Orchestre Symphonique de Montreal adaptant el seu repertori per a ser acompanyat per cor i orquestra.

El seu esperat nou single és “Talk About You”, avanç del seu quart àlbum d’estudi, la realització del qual ha alternat amb la seva tasca de jurat al programa Factor X d’Itàlia i al ‘reality’ francès The Voice, a més de col·laborar amb Swatch i Valentino. Aquesta versatilitat del cantant es reflecteix als seus concerts, als quals desplega els seus dots de seductor emprant falsets de l’escola de Prince, en cançons d’un refinat pop que esclata en èxits infalibles, com “Blame It on the Girls”, el contagiós “Celebrate”-el primer single del seu tercer àlbum “The Origin of Love” (2012), on col·labora Pharrell Williams- o el seu duet amb Ariana Grande a “Popular Song”.