Nit de portes obertes al Museu Egipci de Barcelona gràcies a Panasonic 19 d´octubre

Nit de portes obertes al Museu Egipci de Barcelona gràcies a Panasonic

 1850

El divendres 19 d’octubre el Museu Egipci de Barcelona celebrarà la primera “Free Friday Night” patrocinada per Panasonic.

El Museu Egipci de Barcelona i l’empresa japonesa Panasonic han tancat un acord de patrocini que beneficiarà a la ciutadania de Barcelona donant accés gratuït al museu una nit a l’any durant els propers tres anys.

Panasonic ha dotat al Museu amb una nova instal·lació de climatització innovadora i eficient que permet conservar les més de 1.200 peces que formen el fons del patrimoni arqueològic del Museu Egipci.

 

 El Museu Egipci de Barcelona ha tancat un important acord de col·laboració amb el gegant tecnològic Panasonic. L’empresa japonesa líder en el sector de la climatització i l’electrònica de consum dóna un impuls encara més fort a l’entitat cultural de Barcelona. Des de 2012 Panasonic és mecenes del Museu Egipci de Barcelona, entitat que s’autofinança mitjançant els seus recursos propis i gràcies a la col·laboració d’empreses com Panasonic que amb la seva acció de mecenatge volen tornar a la societat part dels seus beneficis empresarials.

Panasonic és una empresa que compleix 100 anys des de que Konosuke Matsushita la fundà a Osaka i començà a produir  allò necessari pel Japó d’aquella època. Un dels seus primer invents va ser fabricació d’un endoll i portalàmpades, un 2×1 per tal que les persones poguessin, per exemple, planxar amb llum, o també el llum per les bicicletes, una aportació tecnològica que va millorar la vida dels treballadors japonesos il·luminant-los el camí de tornada a casa després de llargues jornades de treball. El 1958 va dissenyar el primer aire condicionat amb l’objectiu de donar solució a les altes temperatures tropicals que patien les llars japoneses.

Des de l’inici, Panasonic segueix amb el mateix objectiu de ser útil a la societat contribuint al progrés del món a través dels productes que dissenya, produeix i comercialitza. La directora general de la Fundació Arqueològica Clos, Mariàngela Taulé, ha destacat aquest matí en una roda de premsa conjunta que “el mecenatge de grans empreses al sector cultural és vital pel dia a dia d’entitats com el Museu Egipci de Barcelona, que no rep cap mena de subvenció pública. Gràcies a aquest acord, disposarem d’un equipament de climatització de màxima fiabilitat i innovació tecnològica que a més garantirà una gestió energètica més eficient del Museu”.

Per la seva banda, el Sr. Francisco Perucho, Director General de Panasonic Climatització Iberia ha incidit en què “l’acord entre el Museu Egipci de Barcelona i la nostra empresa donarà un impuls encara més fort a l’acció de mecenatge que des de el 2012 es porta a terme a l’entitat cultural barcelonina. Aquesta acció és una de les principals que la nostra companyia realitza a l’Estat Espanyol”. El Sr. Enric Vilamitjana, Director General de Panasonic Climatització a Europa, ha afegit que“per Panasonic és important retornar als ciutadans part del seu benefici econòmic enfortint entitats culturals al servei de la conservació del patrimoni universal perquè és una de les fórmules de contribuir al progrés de la humanitat i que coincideix amb un dels pilars fonamentals de la nostra companyia”.

A més de la renovació de tota la instal·lació de climatització amb la tecnologia més innovadora i eficient, l’acord entre Panasonic i el Museu Egipci de Barcelona contempla l’organització conjunta de la primera edició de la “Free Friday Night al Museu Egipci”. Entre les 19 i les 00 hores del divendres 19 d’octubre s’obriran les portes del Museu Egipci de Barcelona perquè tota la ciutadania pugui gaudir de les seves instal·lacions de manera gratuïta durant unes hores. Els usuaris que hi vulguin assistir, podran visitar tant la col·lecció permanent com la recentment inaugurada exposició temporal “Passió per l’Egipte faraònic: 200 anys de col·leccionisme al Museu Egipci de Barcelona”, que commemora el 25è aniversari de la Fundació Arqueològica Clos i el mateix museu. Addicionalment, s’organitzaran tallers d’escriptura jeroglífica i de momificació durant tota la nit. (Horaris dels tallers: consultar la web del museu).

La roda de premsa ha acabat amb la celebració de la tradicional cerimònia japonesa “Kagami Biraki” presidida per un dels principals directius japonesos de Panasonic a Europa, Makoto Takahashi, i Mariàngela Taulé, un acte que simbolitza l’inici d’una nova etapa amb el desig d’aconseguir bona fortuna i harmonia.