Portes obertes a l’Ajuntament (23 d´abril)

portes_obertes710x379
Portes obertes a l’Ajuntament

, l’Ajuntament de Barcelona celebra una jornada de portes obertes, de 10.00 a 20.00 hores.

L’accés és totalment gratuït i la ciutadania podrà visitar l’Escala Negra, la Capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, el Saló del Bon Govern, la Sala del Treball, el despatx de l’alcaldessa, el Saló de la Reina Regent, el Saló de Cent, el Saló del Consolat de Mar, la Sala Tàpies, el Despatx d’Honor, el Saló de Carles III, el Saló de la Ciutat, la Galeria Gòtica i l’Escala d’Honor.

Personatges històrics

El recorregut començarà a la porta del carrer de la Ciutat (façana gòtica) i, per amenitzar la jornada, diversos personatges històrics rebran els curiosos als salons nobles de l’Ajuntament.

El cronista del segle XIV Ramon Muntaner, per exemple, que comentarà les pintures de Josep M. Sert al·lusives a les campanyes dels almogàvers a Grècia del Saló de Cròniques, o els consellers Joan Fivaller i Rafael Casanova, que relataran la història del Saló de Cent. Maria Bosch, esposa de Rafael Casanova, informarà sobre els tapissos i les pintures de Sert situades a l’Escala d’Honor, i la música d’un clavicèmbal amenitzarà la visita als salons de la Ciutat i de Carles III.

Per la seva banda, Sant Jordi i la princesa seran els encarregats de rebre els visitants i acomiadar-los a l’entrada del carrer de la Ciutat i al pati de l’Ajuntament.

Activitats per a nens i nenes

En el marc de les portes obertes de l’Ajuntament s’ha programat, també, l’espectacle de titelles La llegenda de Sant Jordi, a càrrec de la Companyia de Titelles Sebastià Vergés. Després de cada sessió, hi haurà un taller de titelles relacionat amb l’espectacle.

Venda de roses solidàries

El 23 d’abril, de 10.00 a 20.00 hores, al pati de l’entrada de l’Ajuntament també es vendran roses solidàries. L’import recaptat d’aquesta venda de roses solidàries es destinarà íntegrament a entitats sense ànim de lucre.

Les entitats que participaran en la venda de roses solidàries formen part de la Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores. Enguany, les associacions participants són la Fundació Uszheimer per a malalties neurodegeneratives, l’associació de nens amb càncer AFANOC, l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) i l’Associació Catalana per al Parkinson (ACAP).

A banda, a les 19.00 hores, a la plaça de Sant Jaume, se celebrarà la 66a Audició de Sardanes de la Colla Sardanista de Sant Jordi, a càrrec de la cobla La Principal de la Bisbal.