Simon Keenlyside debuta en el LIFE Victoria al Palau de la Música Catalana (10 d´octubre(

 

 banner Keenlyside3-03

 

 

 

 

El recital del baríton, acompanyat per Malcolm Martineau, tindrà lloc el 10 d’octubre al Palau de la Música Catalana

Es tracta d’una col·laboració entre el Palau de la Música Catalana i el LIFE Victoria

El recital estarà dins del cicle Grans Veus

 

El baríton anglès Simon Keenlyside, acompanyat pel pianista Malcolm Martineau, participarà en el Lied Festival Victoria de los Ángeles 2018 (LIFE Victoria) en una col·laboració amb el Palau de la Música Catalana, que també inclourà aquest recital en el seu cicle de Grans Veus. Tal com s’ha anunciat aquest matí a la roda de premsa de presentació de la temporada del Palau de la Música Catalana.

El recital tindrà lloc el dimecres 10 d’octubre (20h) al Palau de la Música Catalana i suposa el debut de Keenlyside tant al LIFE Victoria com al Palau. Interpretarà un programa que inclourà Lieder i cançons de Schubert, Wolf, Poulenc, Fauré, Vaugh Williams, Ireland i Grainger.

Sobre els artistes

 

Simon Keenlyside apareix regularment als principals teatres d’òpera del món i manté una col·laboració particularment estreta amb la Metropolitan Opera de Nova York, la Royal Opera House de Londres així com la Bayerische Staatsoper (Munic) i la Staatsoper de Viena, on els seus papers inclouen Prospero (The Tempest), Posa (Don Carlo), Germont (La Traviata), Papageno (La flauta màgica), el comte d’Almaviva i els rols principals de Don Giovanni, Eugene Onegin, Pelléas et Mélisande, Wozzeck, Billy Budd, Hamlet, Macbeth i Rigoletto. És a més a més un reputat liederista, apareixent regularment a les principals sales del món, acompanyat per Malcolm Martineau. La darrera vegada que apareixé a Barcelona fou en recital al Gran Teatre del Liceu la temporada 2016-17 amb un recital junt amb Martineau.

Per la seva banda, Malcolm Martineau és un dels principals pianistes acompanyants de la seva generació treballant de forma regular amb Anna Netrebko, Christopher Maltman, Ian Bostridge, Frederica von Stade, Thomas Hampson, Susan Graham o Bryn Terfel, amb qui ha aparegut als principals auditoris del món. Martineau també participarà al LIFE Victoria acompanyant a Christopher Maltman el 20 de novembre (20h) al Sant Pau Recinte Modernista.

Masterclasses amb Malcolm Martineau, Simon Lepper i Ketevan Kemoklidze

 

També com a avanç de temporada, la Fundació Victoria de los Ángeles – LIFE Victoria anuncia la participació de tres destacats professionals en l’Akademie del Festival d’enguany: Malcolm Martineau, Simon Lepper i Ketevan Kemoklidze.

El que serà l’artista resident del LIFE Victoria 2018 el pianista Malcolm Martineau oferirà unes masterclasses el 26, 27 i 28 de setembre destinades a la interpretació liederística per a duets de piano i veu.

El pianista anglès Simon Lepper oferirà també una tanda de masterclasses el 22, 23 i 25 d’octubre, amb un recital final amb els participants el 26 d’octubre.

Per la seva banda, la mezzosoprano Ketevan Kemoklidze oferirà unes masterclasses el 6, 7 i 8 de novembre on aprofundirà en la interpretació d’òpera i Lied, en un diàleg entre els dos gèneres. També s’oferirà un recital final amb els participants el 9 de novembre.

Totes les masterclasses tindran lloc a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

La Fundació Victoria de los Ángeles – LIFE Victoria agraeix aquesta col·laboració amb el Palau de la Música – Fundació Orfeó Català, en el que suposa un nou pas cap a la consolidació del Lied Festival Victoria de los Ángeles, que arriba aquest any a la sisena edició, del 25 de setembre al 23 de novembre, amb una programació que s’anunciarà durant les pròximes setmanes.