ActividadesActualidad

La 3a Cursa Mercabarna tindrà moltes sorpreses en coincidir amb els 50 anys del gran mercat barceloní (diumenge 8 d´octubre)

Una cursa solidària i diferent a la resta

La 3a Cursa Mercabarna tindrà moltes sorpreses en coincidir amb els 50 anys del gran mercat barceloní

 logo3a

·      Un pastís gegant de l’Escribà per a més de 4.000 persones

·      Espectacular mag xef contra el malbaratament alimentari

El pròxim diumenge, 8 d’octubre, Mercabarna torna a obrir les seves portes als ciutadans per celebrar la 3 edició de la Cursa de 5km i 10km que travessa les seves instal·lacions. Enguany, aquesta Cursa professional,  lúdica i solidària, a la vegada, es preveu que concentri més de 4.000 persones, entre els corredors (2.000 persones, xifra màxima per poder córrer per dins dels mercats centrals) i els seus familiars i amics, en coincidir amb el 50è Aniversari de Mercabarna, motiu pel qual els organitzadors han preparat moltes activitats, regals i sorpreses.

 

 

 

 

La clau de l’èxit de la Cursa Mercabarna

La de Mercabarna és una cursa molt curiosa i diferent a la resta. El seu objectiu és donar a conèixer un dels polígons alimentaris més importants del món, on es troben els mercats centrals de Barcelona, al qual habitualment no hi accedeixen els ciutadans no relacionats amb el món agroalimentari.

L’esdeveniment, però, no està pensat només pels corredors sinó també per als seus familiars i amics, que podran gaudir de més de 30 divertides  activitats completament gratuïtes, relacionades amb la alimentació saludable, l’esport i el no malbaratament alimentari.

 

Un pastís gegant de l’Escribà per a 4.000 persones

Un altre dels factors de l’èxit de la Cursa Mercabarna són els abundants i deliciosos aliments del seu Àpat Solidari: 15 mil sardines, 3 mil botifarres i 2 mil kg de fruita per a tots els assistents. Però la novetat d’enguany serà, sense dubte, l’enorme pastís de 5 pisos i quasi 2 metres d’alçada, per a més de 4.000 persones, encarregat al reconegut pastisser català, Christian Escribà, per tal de commemorar el 50è aniversari de Mercabarna. El pastís estarà decorat amb els aliments frescos que es poden trobar als mercats centrals.

 

Una Bossa del Corredor amb 8kg d’aliments frescos

També contribueix a l’èxit de la Cursa la Bossa del Corredor que s’emporten els participants, plena d’aliments frescos cedits per les empreses majoristes de Mercabarna, que enguany contindrà  prop de 8 kg entre mandarines, kiwis, pinya, pomes, peres, moniatos, amanida, salsitxes i alguns regals que Mercabarna afegirà pel seu aniversari, com receptes culinàries saludables elaborades per la Fundació Alícia i altres sorpreses.

 

Un Xef-mag contra el malbaratament alimentari

Entre les moltes activitats de la festa i per fer extensiu un dels principals valors de Mercabarna, destaca l’espectacle de màgia, la Nevera de Profit, en què un xef-mag -proposat per l’Agència de Residus de Catalunya- amb una nevera com la que podem trobar a qualsevol cuina, fa aparèixer i desaparèixer suculents plats elaborats, tot fent interessants propostes per a no malbaratar els aliments a les nostres llars.

Però, a més, la festa comptarà amb tot d’activitats esportives per a nens, entre les que destaca una cursa infantil per franges d’edat, proves de llançament de pes, de salt de llargada, circuïts d’habilitats, etc. , organitzades pel Club Atlètic Barcelonès.

Hi haurà també divertits tallers que transmetran els avantatges d’una alimentació sana i equilibrada (Construeix la piràmide dels aliments, tallers de cuina sana…), i altres que tenen la finalitat de descobrir Mercabarna als participants (Mots encreuats, Fotomaton Mercabarna…)

 

Fundació Arrels, la causa solidària d’enguany

Una altra de les novetats d’aquesta edició és la causa solidària que recolza la Cursa: la de la Fundació Arrels, que des de fa 30 anys s’encarrega d’atendre a persones sense llar a Barcelona. Els donatius es recullen mitjançant l’euro solidari que aporten els corredors que ho desitgen, a l’hora d’inscriure’s, i els 3€ que paguen per l’Àpat Solidari els acompanyants que no corren.

A més, enguany l’Obra Social La Caixa aportarà a la Fundació Arrels la mateixa quantitat de diners que es recullin a la Festa per a aquesta causa, amb la qual cosa s’espera duplicar els diners obtinguts en la Cursa de l’any passat que van ésser donats  a la Creu Roja.

 

Categories i premis de la Cursa

 

Categoria individual

 

§  Trofeus per al primer, segon i tercer classificat en la categoria femenina i masculina i el primer classificat en la categoria de discapacitat físic, psíquic i sensorial, de la cursa individual distància de 10K 

 

§  Trofeus per al primer, segon i tercer classificat en la categoria femenina i masculina, i el primer classificat en la categoria de discapacitat físic, psíquic i sensorial, de la cursa individual distància de 5K

 

Categoria per equips (només per als treballadors de les 700 empreses de Mercabarna)

 

§  Trofeus al primer equip classificat de cada categoria (femení, masculí i mixta), distància de 5K

 

§  Trofeu especial del 50è aniversari de Mercabarna a l’empresa amb més treballadors inscrits a la cursa.

 

Com inscriure’s

La inscripció està oberta fins al 4 d’octubre, els organitzadors recomanen apuntar-s’hi el més aviat possible perquè l’any passat les 2.000 places disponibles per córrer a través d’aquest gran Mercat es van omplir molt abans de tancar el període d’inscripció.

Les inscripcions es poden fer a través de www.cursamercabarna.cat .