Una peça d’Arthur Miller obrirà el Grec 2016

safe_image

Una peça d’Arthur Miller obrirà el Grec 2016

 

 

 

 

El Grec Festival de Barcelona organitza enguany l’edició número 40 i ho celebra amb un dels grans dramaturgs del segle XX que, precisament, hauria fet cent anys l’any passat: Arthur Miller i la seva creació Les bruixes de Salem. El muntatge, dirigit per Andrés Lima, fundador de la companyia Animalario, obre l’edició de 2016 del festival (Teatre Grec; 1-5 juliol).

Ja s’han donat a conèixer els primers espectacles d’enguany, un avançament de la programació per al qual ja s’ha habilitat la venda de localitats. A finals de maig es farà pública la resta de la programació. De tota manera, si voleu assegurar-vos la vostra entrada per alguns dels concerts del Grec 2016, per al MiniGrec o per algún dels muntatges que podreu veure al Teatre Grec de Montjuïc, des d’ara mateix ja podeu comprar-les.

Les bruixes de Salem, interpretat per actors i actrius com Lluís Homar, Nora Navas, Míriam Alemany o Carme Sansa, entre d’altres, deixarà pas uns dies més tard, a la dansa de la Kibbutz Contemporary Dance Company que, els dies 8 i 9 de juliol, interpretarà, la coreografia de Rami Be’er If At All. També actuarà al teatre de Montjuïc l’Alonzo King Lines Ballet, gran renovador del llenguatge del ballet (15 i 16 de juliol), i la combinació de la dansa urbana dels Brodas Bros i la percussió dels Brincadeira. Totes dues companyies han creat l’espectacle Brinca Bros (30 de juliol, també al Teatre Grec). L’escenari de Montjuïc, per cert, acollirà el 21 de juliol les últimes representacions de Circus Klezmer, segurament la peça de circ contemporani català més internacional de la història.

El Teatre Grec acollirà bona part dels concerts del festival, amb estrelles com Estrella Morente (10 de juliol) i Mayte Martín (22 de juliol), però també amb Benjamin Clementine (la gran revelació musical del moment, 12 de juliol), Jorge Drexler (13 de juliol), Myles Sanko (13 de juliol) o, l’últim dia del festival, uns Manel que faran sonar els temes del seu nou disc, Jo competeixo (31 de juliol).

Cites clàssiques del festival com la Nit de tango (amb el Quinteto Real, 18 de juliol al Teatre Grec), la Nit de musicals (26 de juliol) o un concert de la Banda Municipal de Barcelona interpretant un programa que inclou l’Egmont de Beethoven amb la col·laboració de l’actor Àlex Casanovas (11 de juliol; Teatre Grec) tampoc no faltaran a la cita estiuenca.

Però la música del Grec 2016 s’estén també per molts d’altres escenaris de la ciutat, entre els quals un Jamboree que acull grans estrelles del jazz en una extensa programació (de l’1 al 23 de juliol) o el Harlem Jazz Club, on sonaran les músiques de Tori Sparks i Calamento (7 de juliol) i de Ray Cuza i el Septeto Sazonando de Cuba (28 de juliol).

A la sala Hiroshima sonaran durant el Grec el folk i el soul de Dorian Wood (10 de juliol) i el folk d’Scott Matthews (17 de juliol). I no gaire lluny d’allà, a la Sala Apolo, hi haurà les actuacions de Giant Sand (que s’acomiada dels escenaris) i d’Anthony Strong (14 i 22 de juliol respectivament).

La sala BARTS s’omplirà de sons indie i folk, entre els quals els de Lucy Rose (5 de juliol), Nathaniel Rateliff & The Night Sweats (6 de juliol) i William Fitzsimmons (14 de juliol), tres artistes triats per votació del públic del Grec per actuar al festival en un procés de selecció organitzat per Cooncert. També passaran per la sala Lole Montoya (8 de juliol), l’argentí Gustavo Cordera (9 de juliol), el guitarrista Steve Vai (21 de juliol) i una tria de moderns artistes llatinoamericans que actuen (16 de juliol) a la tercera edició de l’Electropikal Fever Fest.

Com és habitual, els Jardins del Teatre Grec tornaran a acollir durant tot el mes uns concerts de petit format amb bandes i artistes emergents de l’escena musical catalana. Els mateixos jardins acolliran el 26 de juny una festa de presentació del MiniGrec, un cicle de teatre per a tots els públics que enguany inclou sis propostes de teatre, dansa i teatre d’objectes per als més petits.

Celebrant l’edició número 40 del Grec Festival de Barcelona, la plaça de Margarida Xirgu acull tot de propostes obertes i gratuïtes que van de les actuacions de l’Orquestra Plateria amb motiu del seu 40 aniversari (30 de juny) i de Chico Trujillo (31 de juliol), a l’espectacle de dansa (i futbol!) La Partida (21 i 22 de juliol) de la Companyia Vero Cendoya o les propostes de La Central del Circ (7 i 8 de juliol). L’espai serà escenari, fins i tot, d’una instal·lació artística de Jordi Galí i la Compagnie Arrangement Provisoire que, el 5 de juliol, construiran una estructura efímera al bell mig de la plaça.

I, com cada any, al festival s’afegiran tot d’activitats paral·leles que formen la secció MésGrec i que inclouen des de cites professionals com l’International Performing Arts Meeting (IPAM), el festival PIIGS o les propostes de l’Obrador Internacional de Dramatúrgia de la Sala Beckett, que estrena així els seves instal·lacions del Poblenou.