6, 7 i 8 d’abril el festival OFFF de cultura, art i disseny digital aterra al Museu del Disseny de Barcelona

c3c89235-da43-4ea7-9ffc-3291af14ae32

 

 

 

 

 

  • Els propers 6, 7 i 8 d’abril el festival OFFF de cultura, art i disseny digital aterra al Museu del Disseny de Barcelona després d’haver viatjat per diferents ciutats de Bèlgica, Mèxic, Estats Units, Rússia exportant el talent creatiu de casa nostra
     
  • Noms com Domestic Data Streamers, FolchStudioIvan Bravo,  Imasconoseran els protagonistas d’una edició carregada de talent local
  • L’aposta del 2017 és fer créixer la comunitat local i connectar-la amb les figures internacionals més influents, gràcies a la col·laboració del Festival Blanc, l’estudi barceloní Mucho i els esdeveniments de disseny que organitza Play Restart

 
Barcelona, 30 de març 2016.- OFFF, el Festival Internacional de la Cultura i l’Art i el Disseny Digital celebra la 17ena edició els propers 6, 7 i 8 d’abril al Museu del Disseny de Barcelona, la ciutat que el va veure néixer l’any 2000. L’esdeveniment s’ha convertit en l’aparador de la nova imatge, la nova estètica i les tendències més avantguardistes en els camps del disseny, la música, la fotografia, la publicitat, el cinema i l’art editorial.
 
Tres dies d’immersió creativa, cinquanta-set conferències a càrrec dels artistes dissenyadors locals i internacionals més influents. Tres escenaris: Roots, Open Room, i la novetat d’un tercer escenari «AND …», un espai on es presentaran les figures més rellevants del nostre país.
 
Enguany el festival s’ha proposat el repte de fer créixer la comunitat creativa local i nacional per connectar-la amb la xarxa d’artistes internacionals. Això̀ s’ha aconseguit amb la col·laboració́ del Festival Blanc, oferint comissariar la programació́ d’un dia, dels companys de l’estudi barceloní́ Mucho amb les Why Talks i Play Restart els esdeveniments de disseny que tenen lloc a Madrid. Per primera vegada un festival convida altres festivals a participar de forma activa en la programació, una manera de traçar sinèrgies per fer créixer la comunitat creativa i posicionar-la com a referent davant la comunitat global d’artistes convidats.

En aquest sentit és important destacar els dissenyadors i artistes cap de cartell que hi participen, com per exemples:  Michelle Dougherty dissenyadora creadora d’obres de renom com els títols de crèdit de l’actual sèrie de Netflix Stranger Things, o la de HBO Vynil, dirigida per Mick Jagger; Vaughan Oliver és un dels dissenyadors de portades d’àlbums més innovadors i prolífics dels últims trenta anys. Reconegut per il·lustrar portades de grups  com Pixies, per la qual ha guanyat dos Grammy a millor portada d’àlbum; Anne Atkins és especialista en disseny gràfic per a produccions cinematogràfiques. Creadora de peces gràfiques com els accessoris que construeixen l’univers creatiu de Wes Anderson a Gran Hotel Budapest, els documents antics de la mítica Titanic, ha treballat a la darrera pel·lícula de Spielberg Bridge of spies;  Lance Wyman és un dissenyador gràfic ceador del reconegut logo dels Jocs Olímpics de Mèxic 1968
 
No perdre la pista de…
 
Domestic Data Streamers És una startup de Barcelona dedicada a investigar nous formats en comunicació de dades. Han completat projectes en més de 14 països realitzant projectes per a museus, institucions i organitzacions a tot el planeta com Califòrnia Academy of Sciences, Qatar Foundation, UNICEF o Spotify. També han estat guardonats amb diversos premis, com el Premi Ciutat de Barcelona 2015 entre d’altres.
 
Iván Bravo és un il·lustrador, dissenyador i director creatiu que busca trobar la relació íntima entre les imatges que crea i l’espectador, sovint donant un toc d’humor i juganer al seu treball. És autor de feines com les il·lustracions de monuments catalans a les llaunes de Coca-Cola, de la identitat gràfica de l’espai de workshops Creactivity del CosmoCaixa o del vídeo per la campanya de la candidatura de Jaume Collboni  a l’alcaldia de Barcelona entre moltes altres feines.
 
Imascono És una agència aragonesa especialitzada en la creació de projectes de Realitat Augmentada, virtual, Game apps i espais interactius per marques. Recentment han participat en la creació de l’aplicació de Realitat Augmentada “Tu Cuento en la Cocina” impulsada per Ferran Adrià, Diseny i Telefonica.

ATIPUS Estudi de disseny gràfic amb seu a Barcelona, treballen en diversos camps
i sectors especialitzant-se enla identitat corporativa, packaging i disseny web. Creuen en el disseny conceptual, senzill i creatiu. Els seus principals clients son l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa, CCCB, Universitat Autònoma entre molts altres.